Дивовижні пісні салати: ситна вечеря на швидку руку


Ще одна добірка пісних страв для вашого столу: дивовижні пісні салати.

Перші два салати будемо готувати на основі відвареної картоплі. Виходять вони ситними, смачними і ароматними: цілком можуть замінити ситна вечеря. Третій салат дуже легкий, корисний: він відмінно підійде тим жінкам, які дотримуються правильного харчування. Всі салати швидкі, легкі і прості в приготуванні: дуже смачне доповнення до повсякденного меню.

склад продуктів

Для першого салату

  • 400 г відвареного картоплі;
  • 200 грам квашеної або маринованої капусти;
  • 70 грам червоного болгарського перцю;
  • половина червоного салатного лука;
  • дві столові ложки кінзи або петрушки.

для заправки

  • дві столові ложки рослинної олії (у мене оливкова);
  • одна чайна ложка тертого хрону (або за смаком);
  • одна чайна ложка лимонного соку;
  • одна чайна ложка натурального меду;
  • сіль і чорний мелений перець – за смаком.

Для другого салату

  • 200 грам картоплі;
  • 250 грам консервованої червоної квасолі;
  • 200 грам маринованих шампіньйонів (у мене домашні);
  • половинка червоного салатного лука;
  • дві столові ложки петрушки;
  • одна столова ложка зелені кінзи.

для заправки

  • дві столові ложки рослинної олії;
  • одна чайна ложка гострої гірчиці;
  • два зубчики часнику;
  • один маринований огірок;
  • одна чайна ложка лимонного соку;
  • одна чайна ложка натурального меду;
  • сіль і чорний мелений перець – за смаком.

 

Почнемо з приготування першого салату. Бульби картоплі промиваємо, очищаємо і нарізаємо кубиками середнього розміру. Перекладаємо його в каструлю, заливаємо водою, солимо за смаком і додаємо чайну ложку 6% оцту. Варимо картоплю до готовності (тільки дивіться, щоб не розварився), відкидаємо на сито і даємо повністю охолонути. Перекладаємо картопля в глибоку миску, в якій будемо змішувати салат.

У миску з картоплею відправляємо квашену або мариновану капусту: як її зробити в домашніх умовах, ви можете подивитися на нашому сайті. Солодкий болгарський перець червоного кольору очищаємо від насіння, промиваємо, нарізаємо маленькими кубиками і викладаємо в салатник. Половинку червоного салатного лука (половинку великої цибулини) нарізаємо тонкими півкільцями або пір’ям, відправляємо до решти інгредієнтів. Додаємо туди ж рубану зелень (кінзу або петрушку).

Робимо заправку для першого салат. У невелику миску наливаємо рослинне масло (оливкова або соняшникова), додаємо лимонний сік, натуральний мед, готовий хрін, сіль і чорний мелений перець за смаком. Все добре перемішуємо. Виливаємо заправку в салат, перемішуємо, пробуємо на смак. Переходимо до приготування другого салату. Картоплю відварюємо так само, як було розказано раніше (як для першого салату), охолоджуємо і викладаємо в глибокий посуд.

Додаємо туди ж червону квасолю: консервовану у власному соку або відварену заздалегідь. Мариновані печериці нарізаємо тонкими слайсами і викладаємо до решти інгредієнтів. Порада. Як приготувати дуже смачні мариновані печериці в домашніх умовах, дивіться на нашому сайті.

Половинку салатного червоної цибулі нарізаємо тонкими півкільцями або пір’ям і викладаємо туди ж Залишилося тільки додати нарізану зелень кінзи і петрушки. Робимо заправку для другого салату. У невелику миску викладаємо натертий на дрібній тертці маринований огірок. Як варіант, огірок можна подрібнити в блендері. Вливаємо олію, натуральний мед, лимонний сік. Додаємо чорний мелений перець і домашню гірчицю, солимо до смаку. Заправляємо салат, перемішуємо.

 

Смачного.

Салат з грейпфрутом, горіхами і шпинатом

Легкий, швидкий в приготуванні салат з грейпфрутом, шпинатом і волоськими горіхами – це корисне і смачне доповнення до повсякденного меню. Такий салат можна і в пост на стіл подати, і їсти тим, хто стежить за фігурою.

склад продуктів

  • один великий грейпфрут;
  • 250 грам шпинату;
  • 50 грам очищених волоських горіхів;
  • дві столові ложки подрібненої зеленої цибулі.

для заправки

  • дві чайних ложки натурального меду;
  • 1,5 чайних ложки домашньої гірчиці;
  • три чайних ложки рослинної олії (краще взяти оливкова олія);
  • дві чайних ложки винного оцту;
  • три столові ложки соку грейпфрута (або за смаком).

Салат з грейпфрутом, горіхами і шпинатом: покроковий процес приготування

Один великий грейпфрут очищаємо від шкірки, розбираємо його на часточки. З кожної часточки прибираємо білу плівку: нам потрібна тільки м’якоть. Два стебла зеленої цибулі нарізаємо дуже дрібно. Очищені волоські горіхи обсмажуємо на сухій сковороді, подрібнюємо: ножем або за допомогою качалки. Робимо заправку. У невеликому посуді змішуємо натуральний мед, готову домашню гірчицю, винний оцет (або будь-яка 6% оцет), рослинне масло, сік грейпфрута.

Порада. Сильний гірчицю легко і просто можна приготувати в домашніх умовах: рецепти на будь-який смак дивіться на нашому сайті. Листя шпинату промиваємо, обсушуємо, рвемо р