Пляцок “Пані Каблучкова”

складові

тісто:
Маргарин 250 г
Жовтки яєчні 5 шт.
Цукор 200 г
Сметана 4 ст.л.
Борошно 3 склянки
Розпушувач 1 ст.л.

начинки:
варення кисленьке
Мак 1 стакан (120 – 130 гр.)
Яйце 1 шт.
Цукор 0,5 склянки
Крохмаль 1 ст.л.
Масло вершкове м’яке 1 ст.л.
Горіхи волоські подрібнені 1 стакан
Ізюм 1 стакан

Білковий крем:
Білки 5 шт.
Цукор 1 стакан
Кисіль сухий 90 г (1 пакет)

крем:
Масло вершкове розм’якшене 200 г
Молоко згущене варене 380 г (1 банка)
Коньяк 2 ст.л.
1 стакан – 230 мл.

Спосіб приготування

тісто:

1. Маргарин розтерти з цукром, додати поступово жовтки, постійно перемішуючи й розтираючи, потім сметану і борошно, змішане з розпушувачем.  Замішуємо тісто. Збираємо його в грудочку і на годину відправляємо в холодильник.

2. Далі я поклала все одним шаром в прямокутну форму 40х25 см, застелена папером для випічки. Вийшла товщина розкачаного тіста близько 7 – 9 мм. Намазати тісто не густим кислим варенням тоненько. У мене сливовий джем.

Білковий крем:

3. Збити білки, поступово всипаючи цукор. Потім акуратно ввести кисіль в сухому вигляді. Якщо печете 2 коржа, білкову масу робити в два заходи. Намазуємо білковий крем зверху варення.

Підготовка маку, родзинок і горіхів:
4. Мак запарити окропом, блендером подрібнити, додати яйце, цукор, крохмаль, олія. Добре перемішати. Ізюм промити і розпарити. Обсушити на серветці. Волоські горіхи підсушити, почистити і злегка подрібнити. Викладаємо мак, родзинки і горіхи на білково-кисільні масу.
Якщо робити два коржа – другий викладати в дзеркальному відображенні.

Випікаємо 45 хв при 170⁰ С. Остудити.

крем:

5. Збиваємо розм’якшене масло до пишності і поступово додаємо згущене молоко. З приводу крему скажу вибирайте на свій смак і перевагу.
Моїм домочадцям подобаються крему жирненькие і солоденькі. Можна цілком замінити на сметанний і заварний.

збірка:

6. Ділимо корж на дві частини і змащуємо одну з них поверх начинки, зверху укладаємо, перевертаючи начинкою всередину, другий корж.
Усе!
Я прибрала відразу ж все в холодильник.

Смачного!                                                                   джерело