Ніжнішого м’яса ви не пробували – ароматне м’ясо по-грузинськи!

 

Грузинська кухня – джерело вдалих рецептів приготування м’яса. Це стосується не тільки шашлику, а й інших м’ясних страв, які готуються вдома. Пропонуємо запекти в духовці м’ясо по-грузинськи. Завдяки маринаду з соком лимона, страва виходить м’яким і соковитим. Свіжі трави і спеції наділяють його апетитним ароматом, а мед – приємною солодкої ноткою. Рекомендуємо використовувати в якості прянощів хмелі-сунелі, але ви можете вибрати будь-які інші спеції на свій смак.

Складові:

м’ясо (свинина, яловичина) – 1 кг
мед – 2 ст. ложки
лимон – 0,5 шт.
сметана – 1 ст. ложка

Спеції та зелень:

хмелі-сунелі
кріп
петрушка
кінза
розмарин
базилік – за смаком
сіль за смаком
чорний перець (мелений) – за смаком

Приготування:

1. Середніми шматками наріжте м’ясну м’якоть, зелень нарізати, з лимона вичавити сік.

2. Підготовлені інгредієнти перемішайте, додайте мед, спеції, посоліть.

3. Поставте в холодильник на 2-3 години.

4. Після того як м’ясо замаринувалося, змішайте його зі сметаною і викладіть на деко або в форму для випікання.

5. Кладемо в розігріту до 180 градусів духовку на 45-60 хвилин. Час приготування залежить від обраного м’яса і величини шматків.

6. М’ясо по-грузинськи подавайте з улюбленими гарнірами і овочевими салатами. Таке блюдо вам обов’язково захочеться приготувати ще раз.

Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *