Пляцок з маком “Ніжність”. 

Я дуже люблю пляцки саме з маком. Пропоную кулінарний рецепт пляцка з маком.

Інгрідієнти

5 яєць
2 скл. цукру
1 скл. сметани
1 ч. л. амонію
2 скл. борошна

Макові шаріки:

1 скл. маку
1 скл. цукру-пудри
2 яйця
1 скл. мелених горіхів

Крем Шарлот:

200 г цукру
1 яйце
150 мл молока
350 г масла
1 пакетик ванільного цукру
1 ст. л. коньяку

Форма 24-36 см

Рецепт приготування

Коржі:

Амоній розвести у сметані.
Білки збити з цукром, додати по одному жовтки, сметану з амонієм, борошно.
Розділити тісто на три частини.
Форму застелити пергаментом, викласти одну частину тіста.
На тісто акуратно чайною ложкою викладати маково-горіхові кульки на відстані 1,5 -2 см одне від одного. Так спекти 3 коржі.

Макові шаріки:
Мак запарити, втерти або змолоти. Додати цукор-пудру,яйця,горіхи.

Крем Шарлот:

Злегка збити яйце із молоком в каструлі до повного перемішування (не в піну).
Всипати цукор і поставити на вогонь, довести до кипіння і варити ще 5 хв.
Сироп охолодити, накривши плівкою.
Масло кімнатної температури добре збити. Збивати, додаючи по одній столовій ложці сиропу,ванільний цукор. Вкінці додати коньяк.
Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *