Кулінарні помилки, які роблять не тільки новачки. Збережи собі.

З кулінарними невдачами стикалася кожна господиня в своїй практиці.

Ми зібрали для Вас найбільш поширені помилки, які багато допускають на кухні.

Позбавтеся від них, і смак Ваших страв завжди буде на висоті.

«Ні» промитим макаронам

Багато хто після приготування макаронів, пасти промивають їх холодною водою – це груба помилка. На поверхні пасти є крохмаль, що сприяє кращому всмоктуванню соусу.

Потрібно правильно варити помідори з овочами

Помилково починати варити овочі та помідори одночасно – так процес істотно затягнеться у часі.

Помідори містять кислоту, що сповільнює приготування страви. Їх потрібно додавати, коли блюдо практично готове.

Бульйон потрібно солити вчасно

Щоб приготувати насичений бульйон, солити його потрібно не на початку приготування, а в кінці. Якщо посолити його спочатку, то коли вода википить, він стане дуже солоним.

Щоб бульйон вийшов насиченим і смачним, опускати м’ясо потрібно в холодну воду – це важливо.

Картопляне пюре не можна робити блендером

Робити пюре, використовуючи блендер, категорично заборонено – готову страву в такому випадку більше нагадає тягучий, несмачний клейстер.

Пюре потрібно робити товкачем, збиваючи після цього виделкою.

У професійних кухарів свій секрет – вони зливають воду повністю, трохи підсушують картоплю в каструлі і після цього подрібнюють.

Спецій в міру

Спеції, які використовуються під час приготування, повинні підкреслювати смак страви.

Не варто відмовлятися від них або класти в каструлю все, що є в будинку. Загалом має бути в міру.

Піца з великою кількістю начинки

У піці повинно бути в міру начинки – це дозволить відчути смак хрусткого тіста, кожного компонента, що входить до складу начинки.

Достаток начинки може не дозволити тесту рівномірно пропектися. Є таку піцу незручно – вся начинка випадає.

Вироби з тіста мають потребу у великій кількості води

Макаронні вироби, вареники і пельмені потрібно варити у великій ємності з достатньою кількістю води.

Недолік рідини здатний зіпсувати страву – вареники, пельмені, макарони будуть прилипати до стінки, на дно, один до одного. Така їжа точно не здатна викликати апетит.

Цибулю потрібно шинкувати вчасно

Мало кому відомо, що дрібно нашаткована цибуля швидко починає гірчити. Її потрібно нарізати перед відправкою в блюдо.

Різати потрібно гострим ножем – від тупого кухонного приладу з’являється гіркота.

Правильна нарізка стейків

М’ясо для стейків необхідно нарізати поперек волокон, інакше самий соковитий продукт в процесі приготування перетвориться в жорстку «підошву».

М’ясо, нарізане поперек волокон, під час смаження не втратить форму і залишиться соковитим.

Правильне гасіння соди

Всі звикли гасити соду оцтом, але це в корені неправильно. Під час гасіння утворюється вуглекислий газ, необхідний для додання тісту легкості, але він швидко випаровується.

Щоб уникнути цього, необхідно взяти 2 склянки, заповнити їх 1/4 водою. В один стакан насипати соду, а в іншій – чайну ложку соку лимона. Потім це вилити в тісто.

Правильне запікання картоплі

Щоб виходили ідеальні часточки картоплі під час запікання, їх необхідно залити на 1-2 години водою, а потім запікати.

Вода прибере крохмаль, і часточки вийдуть просто ідеальними.

Правильний час для приготування овочів

Деякі овочі не потребують тривалій термічній обробці. У процесі приготування слід це пам’ятати. Краще пробланшировать їх пару хвилин в окропі. Це збереже їх смак і велику частину корисних речовин, які в них містяться.

Цукор для смачних страв

Багато марно нехтують цукром під час приготування солоних страв.

Всього одна щіпка цукру, додана в процесі приготування, значно покращує смак страви.