Рецепт для самих ледачих: ароматне м’ясо в пакеті «томлене»! М’ясо виходить незрівнянне.

Це м’ясо дуже довго готується при невеликій температурі, просочуючись ароматами спецій і стаючи надзвичайно м’яким. М’ясо виходить незрівнянне, я такого ніколи не пробувала. Можна приготувати великий шматок м’яса, частину відразу з’їсти, а частину заморозити, щоб потім його потроху діставати, розморожувати і подавати до сніданку.

Готується це смачне м’ясо досить довго – 4 години варіння, 2 години охолодження і ще ніч в холодильнику. Але трудовитрати на приготування мінімальні.

Складові:

свинина
сіль і перець
2 ~ 3 лаврові листки
при бажанні – паприка

Як приготувати «томлене» м’ясо:

1. Шматок свинини з усіх боків посолити і поперчити.

2. Якщо шматок товстий, то бажано зробити міцний соляний розчин і зробити м’ясу ін’єкції одноразовим шприцом.

3. Для приготування можна використовувати спеціальний рукав для запікання або пакети для запікання або звичайні товсті поліетиленові пакети (тонкі шарудять не підходять!).

4. У пакет покласти лаврове листя і м’ясо. Як можна краще випустити з мішка повітря, закрутити горловину і міцно зав’язати. Укласти в другій пакет, випустити повітря і зав’язати.

5. На дно каструлі покласти ганчірочку, щоб при варінні не було зіткнення пакета з дном каструлі. На ганчірочку покласти пакети з м’ясом і налити окріп.

6. Закрити каструлю кришкою і поставити на максимальний вогонь. Коли вода закипить, вогонь зменшити до мінімуму і залишити на 4 години. Через 4 години вогонь вимкнути. М’ясо залишити в каструлі остигати до кімнатної температури.

7. Вийняти пакети з м’ясом з остиглої води, обтерти від крапель і покласти в холодильник на ніч. Для того, щоб м’ясо було щільніше, його потрібно покласти в форму прямо в мішку і придавити зверху пресом.

8. Готове холодне м’ясо вийняти з пакета. М’ясний сік, застиглий в желе, зібрати і використовувати в інших стравах.

‘ясо нарізати на скибочки і подати на стіл з гірчицею. Смачного!

загрузка...