ДОМАШНІ ТОРТИ – 6 рецептів

1) »Зимова вишня»
2) «Монастирська хата»
3) «Сметанна королева»
4) «Трюфельний сметанник»
5) «Вулкан»
6) «Молочна дівчинка»

Торт «Зимова вишня»


Складові:

Борошно – 400-450 Грам
Масло вершкове розм’якшене – 250 Грам
Сметана – 1000 Грам (200 гр – в тісто, 800 гр – в крем)
Цукор – 450 Грам (200 гр – в тісто, 250 гр – в крем)
Розпушувач – 1 Чайна ложка
Сіль – 1 Щіпка
Вишня без кісточки – За смаком

готуємо:

1. Викладаємо сметану в глибоку миску, додаємо розпушувач і перемішуємо.

2. Розм’якшене масло збиваємо протягом декількох хвилин,
в процесі всипаємо цукор. Додаємо сметану і продовжуємо збивати.

3. Тепер поступово всипаємо борошно, не перестаючи збивати масу. Готове тісто можна кілька хвилин пом’яти руками.

4. Потім розділяємо його на 15 рівних частин, скочується з них кульки і загортаємо кожен в харчову плівку.
Ставимо тісто в холодильник на 2-3 години.

5. Тим часом размораживаем вишню, якщо вона була заморожена, і зливаємо зайву рідину за допомогою друшляка.

6. Після закінчення часу виймаємо з холодильника тісто і розгортаємо кожну кульку ось в таку смужку, в середину смужки викладаємо вишню.

7. Тепер акуратно згортаємо смужку в трубочку, а кінці її гарненько з’єднуємо і обрізаємо. Ставимо трубочки в розігріту до 200 градусів духовку і випікаємо протягом 15-20 хвилин.

8. Тим часом змішуємо сметану з цукром і ретельно збиваємо цю масу на високій швидкості як мінімум 10 хвилин.

9. Коли трубочки трохи охолонуть, починаємо збирати пірамідку.
В основу кладемо п’ять трубочок і змащуємо їх кремом, потім чотири трубочки, потім три, дві і на верхівку кладемо одну трубочку, кожен новий шар змащуємо приготованим кремом.
Ставимо наш торт в холодильник годин на 12 для просочення.
Готовий торт прикрашаємо на свій смак.

Приємного всім апетиту!

================================================== ===


Торт «Монастирська хата».

складові
Для коржів візьміть:

Склянку окропу і молока.
Стакан (250 гр.) Борошна.
Яйця – 2 штуки.
Олію рафіновану – 60 мілілітрів.
Сіль – 5 грамів.
Цукор – 60 грамів.

Начинка, прикраса:

Полуниця (морожена) – 1 кілограм.
Шоколад, оптимально чорний – 1 плитка.

Крем:

Ваніль – 1 упаковка.
Сметана (35-відсоткова) – 0,5 кілограма.
Цукор – 250 грамів.

Процес приготування

Печемо коржі:

Яйця разом з сіллю збийте до пишної піни.
Збиваючи, додаємо стакан киплячої води.
Потім вливаємо 250 мілілітрів холодного молока.
Всипте цукор, долийте олію.
Сковороду змажте олією і спечіть млинчики.
Їх вийде близько 12-15 штук.

Робимо крем:

Сметану збийте, поки маса не збільшитися і не з’явиться пишна піна.
Додайте ваніль і цукор, збивайте ще близько 5 хвилин.

Збираємо тортик:

У кожен корж загорніть по 5-7 ягід полуниці і скрутіть трубочкою.
На овальне блюдо викладіть «хатинку» – в нижньому шарі повинно бути 5-6 млинців, в кожному наступному – на один менше.
Кожен новий шар густо змастіть кремом.
Верх торта полийте розтопленим шоколадом і прикрасьте за бажанням.
Щоб торт гарненько просочився, його можна поставити на ніч в холод. Перед подачею кожен порційний шматочок прикрасьте збитими вершками – вони прекрасно поєднуються з полуницею – і листком м’яти для додання свіжої нотки.

Смачного!

================================================== =

                                
Смачний торт «Сметанна королева»

Складові:
на один корж

2 яйця
250 гр сметани (у мене була 42%)
2/3 ст. цукру (можна і менше)
2 ч.л. крохмалю (повна ложечка з невеликою гіркою)
1/2 пакетика розпушувача
7 ст. л. просіяного борошна (ложка з невеликою гіркою)
трохи солі

приготування:

1. Таких коржів може бути 3-4-5 (дивлячись скільки у вас добавок в ці самі коржі є)
2. У мене було 4: смажений солоний арахіс, мак, какао і кокосова стружка
3. Для крему – 1 кг сметани, 250 гр цукрової пудри, пакетик ванільного цукру
4. Випікати в розігрітій духовці на антипригарному деку.
Якщо випікати на звичайному, то обов’язково застелити промасленим папером, інакше корж не відчепиться. Виймати обережно і тільки в гарячому вигляді.
5. Кремом змащувати гарячий корж, так би мовити для просочення. Решту крема тримати в холодильнику.
Коли корж і помітно вбрався крем охолонуть, зверху наносимо крем з холодильника вже шаром товстішим.
Так повторюємо з усіма коржами.
Зверху я посипала листочками мигдалю. все ?

Смачного!

загрузка...