Торт «Очі цариці». Завдяки прошарку з желе торт в розрізі нагадує зелені очі.

Дивовижної краси торт стане центром Вашого святкового столу. Його приготування зажадає чимало часу, але результат того вартий. «Очі Клеопатри», або «Очі цариці» – ще один шалено смачний десерт. Названий на честь легендарної правительки, готовий торт і правда виходить дуже красивим.

продукти:

Для світлого тіста:

Яєчні білки – 6 шт.
Цукор – 1,5 склянки.
Крохмаль – 1 стакан.
Оцет – 1 ст. ложка
Рослинна олія – ​​50 мл.

Для темного тіста:

Яєчні жовтки – 6 шт.
Яйця – 2 шт.
Цукор – 6 ст. ложок
Борошно – 4 ст. ложки
Розпушувач – 1 ч. Ложка
Какао – 2 ст. ложки
Рослинна олія – ​​50 мл.

Для заварного тіста:

Молоко – 300 мл.
Ванільний пудинг – 1 пакетик.
Цукор ванільний – 1 пакетик.
Вершкове масло – 200 гр.

Крім того:

Желе (зеленого кольору) – 2 пакетика.
Печиво (кругле) – 180 гр.
Шоколад – 100 гр.
Горіхи – для посипання.

Для просочення печива:

Розчинна кава – 1 ч. ложка
Вода (окріп) – 100 мл.
Цукор – 1 ч. Ложка

Як приготувати торт «Очі цариці»:

1. Тісто світле: білки збити до жорстких пік, додаючи цукор (1,5 склянки) по чуть-чуть продовжуючи збивати. Потім додати крохмаль, оцет (1 ст.л.), олія і акуратно перемішати.

2. Тісто темне: збити яєчні жовтки з цукром. Потім додати борошно, змішане з розпушувачем, какао і олію. Перемішати.

3. Вилити тісто у форму для випічки, змащену маслом, чергуючи темне і світле тісто. Обережно перемішати виделкою.

4. Випікати в розігрітій духовці при t 180 градусів близько 35 хвилин, остудити, розрізати на 2 частини (2 коржа).

5. Зварити заварний крем: У 50 мл. молока розвести ванільний пудинг. Решту молока закип’ятити, додати цукор і в кипляче молоко потихеньку тонкою цівкою влити пудинг, постійно помішуючи. Потім остудити. Масло збити до білого, додаючи заварний крем. Все разом збити.

6. Заварити каву 100 мл. окропу, підсолодити, охолодити.

7. Розчинити желе в 500 мл. окропу, остудити.

8. Тепер зібрати торт: корж, змастити кремом, викласти печиво, змочене в каві, між печиво покласти желе, змастити кремом, і знову корж. Зверху полити розтопленим шоколадом. Посипати подрібненими горіхами. Охолодити в холодильнику.

Смачного!