10 рецептів салатів як у ресторані!!

Німецький салат
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
– шинка – 100 г

– свіжі огірки – 2 шт.

– яйця – 2 шт.

– сир – 100 г

– майонез – 150 мл

4 порції

25 хвилин

Шинку, огірки і сир наріжте соломкою.

Яйця зваріть і подрібніть.

Все перемішайте і заправте майонезом.

 

Салат по-строгановськи
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
– яловичина (пісна, варена, охолоджена) – 400 г

– мариновані гриби – 250 г

– зелена цибуля – 6 пір’я

– перець солодкий червоний – 1 шт.

– Для кислої сметаною приправи:

– густа сметана – 2/3 склянки

– хрін – 1 ст. ложка

– лимонний сік – 2 ст. ложки

– сіль, перець – за смаком

4 порції

20 хвилин

Наріжте яловичину і гриби тонкими смужками.

Солодкий перець вимийте, очистіть від насіння і наріжте соломкою.

Пір’я цибулі дрібно наріжте і покладіть в миску разом з грибами, яловичиною і перцем.

Приготуйте приправу, заправте нею салат і обережно перемішайте.

Салат «Гніздечко»
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
– телятина – 200 г

– яйця – 4 шт.

– дрібну картоплю – 2 шт.

– ріпчаста цибуля – 1 шт.

– майонез – 3 ст. ложки

– сіль, спеції і зелень – за смаком

4 порції

35 хвилин

Картопля, м’ясо і яйця відваріть до готовності.

Варені жовтки акуратно (щоб не розвалилися) відокремте від білків.

Цибулю, м’ясо, картоплю і білки наріжте соломкою.

Все перемішайте, посоліть і заправте майонезом.

Викладіть салат на тарілку і надайте йому форму гнізда.

Всередину «гнізда» покладіть нарізану зелень і жовтки яєць.

Святковий салат з кальмарів
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
– кальмари – 300 г

– картопля – 2 шт.

– морква – 1 шт.

– яйця – 2 шт.

– огірки солоні – 2 шт.

– ріпчаста цибуля – 1 шт.

– зелений горошок – 1/2 банки (200 г)

– майонез – 150 г

– сіль і перець – за смаком

3 порції

55 хвилин

Кальмарів відварити в підсоленій воді і остудіть.

Зваріть картоплю, моркву і яйця і наріжте соломкою.

Кальмарів, солоні огірки і цибуля подрібніть.

Додайте зелений горошок, майонез, сіль, перець і все перемішайте.

Салат з тунця
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
– консерви «Тунець у власному соку» – 1 банка (200 г)

– яблуко зелене – 1 шт.

– селера – 1 стебло

– волоські горіхи (очищені) – 1 жменя

– майонез – 150 г

– сік 1/4 лимона

– сіль, цукор – за смаком

4 порції

30 хвилин

Розімніть виделкою рибу і збризніть лимонним соком.

Яблуко наріжте скибочками, селера і горіхи – подрібніть.

Все перемішайте, заправте майонезом і прикрасьте зеленню.

Салат з копченою куркою
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
огірки свіжі – 2 шт.

– чорнослив – 4-5 шт.

– яйця варені – 2 шт.

– курка копчена – 250 г

– майонез – 150 мл

– кедрові горіхи – 1 жменя

3 порції

45 хвилин

Курку, яйця і огірок наріжте соломкою, чорнослив подрібніть.

Все перемішайте, додайте горіхи і майонез і перемішайте ще раз.

Російський салат з пікантним соусом
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
– картопля – 350 г

– варена або смажена свинина (яловичина) – 250 г

– яблуко – 1 шт.

– солоні огірки – 2 шт.

– кілька пряного посолу – 3-4 шт.

– морква – 1 шт.

– ріпчаста цибуля – 1/2 головки

– яйця – 2 шт.

– Для соусу:

– майонез – 125 г

– хрін – 1 ст. ложка

– зелень петрушки і кропу (дрібно рубана) – 1/2 склянки

3 порції

50 хвилин

Картоплю, моркву і яйця зваріть, почистіть і наріжте дрібними кубиками.

Очищене яблуко, огірки і м’ясо наріжте так само.

Подрібніть цибулю і залийте окропом, щоб пішла гіркота.

Все перемішайте.

Майонез перемішайте з хроном, дрібно рубаною кількою, зеленню і заправте салат.

Курячий салат «Казка»
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
– філе курки – 150-200 г

– печериці – 100 г

– яйця – 2 шт.

– зелена цибуля – кілька пір’я

– волоські горіхи – 1 жменя

– майонез – 3 ст. ложки

4 порції

50 хвилин

Куряче філе і гриби (окремо) відваріть до готовності.

Волоські горіхи дрібно порубати.

Цибулю наріжте.

Яйця зваріть круто, остудіть і очистіть.

Наріжте соломкою куряче філе, гриби і яйця і перемішайте.

Посоліть, поперчіть, додайте горіхи, цибулю, перемішайте і заправте майонезом.

Салат «Шеф»
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
– телятина (вирізка) – 200 г

– квасоля стручкова – 100 г

– печериці – 100 г

– перець солодкий – 1 шт.

– майонез – 3 ст. ложки

– зелень, сіль і перець – за смаком

4 порції

30 хвилин

Вирізку наріжте тонкими пластинками і обсмажити з двох сторін до готовності.

Квасолю і гриби відваріть до готовності.

Гриби розрізати на половинки або четвертинки (залежно від розміру).

Перець наріжте соломкою.

Все перемішайте, посоліть, поперчіть, заправте майонезом і прикрасьте зеленню.

Теплий салат з курячою печінкою

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
– печінка куряча – 500 г

– ріпчаста цибуля – 1 шт.

– листовий салат – 2 пучка

– сіль, перець, кріп, петрушка – за смаком

– вершкове масло – для смаження

– Для соусу:

– соєвий соус – 2 ст. ложки

– мед – 1/2 ч. Ложки

– насіння кунжуту – 1 ст. ложка

5 порцій

45 хвилин

Цибулю наріжте півкільцями і обсмажте на вершковому маслі до золотистого кольору. Додайте курячу печінку і обсмажте все разом на вершковому маслі до готовності.

Листя салату промити, обсушити, обріжте верхню листову частину і викладіть її на порційні тарілки.

Нижню частину салатного листя наріжте.

Приготуйте соус. Змішайте соєвий соус, мед і кунжутне насіння.

Салатні листя перемішайте з теплою курячою печінкою, викладіть на тарілки, полийте приготованим соусом, посоліть, поперчіть і посипте дрібно нарізаною зеленню.