Пляцок «Яблучна забаганка»

Тісто

масло вершкове 120 г
цукор 5 ст. ложок
борошно пшеничне (вищого гатунку) 450 г
сметана 5 ст. ложок
олія соняшникова (рафінована) 8 ст. ложок
розпушувач тіста 1 ст. ложка
начинка яблука 6 шт.
горіхи волоські 1 склянка
стружка кокосова 1 склянка
мак 0,75 склянки
цукор 5 ст. ложок


Крем


яблука 
700 г

цукор 4 ст. ложки
сметана 3 ст. ложки
масло вершкове 250 г

Шоколадна глазур

шоколад чорний 100 г
вершки (35% жирності) 2 ст. ложки
масло вершкове 1 ст. ложка

Інгредієнти

Тут і яблучно-макова, і яблучно-горіхова, і яблучно-кокосова. Ну і яблучний крем. Коли пляцок постоїть декілька годин і просочиться кремом, його можна «губами їсти» — виходить дуже ніжно і соковито.

ПРИГОТУВАННЯ:

ТІСТО:
Масло кімнатної температури порізати кубиком:

Додати до масла цукор. Збити на пухку масу. Вмішати сметану:

Вмішати олію:

Додати борошно з розпушувачем:

Замісити м’яке тісто. Поставити тісто на 1 годину в холодильник:

НАЧИНКА:
Яблука почистити і потерти на тертці найбільшими вічками. Додати цукор і протушити на маленькому вогні 7-10 хвилин.
Розділити яблучну масу на 3 рівні частини. До першої додати мелені горіхи і проварити разом 1 хвилину:

До другої додати кокосову стружку. Проварити усе 1 хвилину
До третьої додати сухий мак і проварити 1 хвилину:

Тісто розділити на 6 рівних частин:

Розмір форми 22х22 см.
Розкачуємо кожен шматок тіста на посипаній борошном дошці розміром 22х22 см. Викладаємо тісто у простелену кулінарним папером форму. Зверху рівномірно викладаємо одну з начинок
На начинку викладаємо другий пласт розкачаного тіста і густо штрикаємо у тісто виделкою. Випікаємо кожен пласт приблизно 25-30 хвилин при 180*С
Так випекти усі три коржі з різними начинками в кожному.
КРЕМ:
Яблука почистити і потерти на тертці з найбільшими вічками. Додати сметану і цукор. Проварити на маленькому вогні 10 хвилин. Охолодити:
Масло збити на пухку масу. Вмішати яблучну масу. Перекласти коржі кремом:
Дати настоятися пляцку в холодильнику 2 години. Зверху залити пляцок шоколадною глазуррю. Для глазурі усе розтпити на маленькому вогні.

Смачного!                                                                                     Джерело