ПЛЯЦОК ” ТЕЩА”

Тісто макове:

8 білків

пів.стак.цукрової пудри

пів.стак.муки

пів.стак. маку

1 чай.лож.розпушувача

Тісто жовте:

8 жовтків

2 цілих яйця

3/4 стак.цукрової пудри

3/4 стак.муки

1 чубата чай.лож.розпушувача

Крем:

500 мл.сметани 36%

агрусова галеретка і галеретка лісових ягід або якась інша червона

Рецепт приготування пляцка

Білки збити з щіпкою солі на круту піну поступово додаючи пудру.Тоді додаємо муку вимішану з порошком і мак легенько вимішуємо.

Тісто розділити на дві частини має бути два коржі. Форму 20х30 помазати жиром посипати мукою вилити тісто на один корж і пекти при 180* приблизно 20 хв залежить від духовки.

Жовтки і два яйця втерти з пудрою на пухку масу додаємо муку з порошком вимішуєм і печем один корж.

Галеретки розвести кожну окремо в 0.5 стак води. Хай остигне до легкого стягування.

250 мл.сметани збити додати одну з галереток і викласти на макове тісто. На галеретку жовте тісто і тоді другу половину сметани з іншою галереткою і накриваємо маковим тістом.

Поставити в холодильник для застигання

Смачного!