«Бісквіти більше не печу. Шоколадний манник без яєць просто шикарний »

Манника не любити неможливо. Хоча б тому, що вони завжди виходять. Чи не диво: відправляєш в духовку мішанину (найчастіше з того, що знайшлося в холодильнику), а через короткий час дістаєш пишну смакоту, що піднялася куполом над формою!

Ми представляємо ще один варіант цього чудового пирога, на цей раз пісний. Шоколадний маннік без яєць, молока і кефіру виходить в міру щільним, з зернистою структурою і надзвичайно насиченим смаком. За бажанням випічку можна ароматизувати корицею або кардамоном. Не зайвими будуть і горіхи, але це як вам завгодно.

складові

Манка 200 г
Пшеничне борошно 200 г
Вода 180 мл

Цукор 180-200 г
Какао-порошок 4 ст. л.
Розпушувач 10 г

Ванільний цукор 10 г
Соняшникова олія 120 мл
Ізюм за смаком

Приготування

Манку змішайте в мисці зі звичайним і ванільним цукром, додайте воду, розмішайте і залишіть розмокати на 2-3 години. Якщо пекти плануєте з ранку, підготуйте манку з вечора, прикривши плівкою і поставивши в холодильник. До розмокшої манки  влийте спочатку соняшникову олію, потім додайте какао. Ретельно перемішайте масу. На цьому ж етапі варто і запарити родзинки.

У миску з манкою просійте борошно з розпушувачем. Додайте родзинки, обсушені і обвалені в борошні. Перемішайте масу.

Роз’ємну форму для випічки змастіть рослинною олією і злегка присипте борошном. Вилийте тісто у форму. Надішліть заготовку в духовку, розігріту до 190 градусів і випікайте 40-50 хвилин. Готовність пирога перевіряйте сірником.

Готовий манник присипте цукровою пудрою (зручно за допомогою невеликого сита) або покрийте глазур’ю. Можна також розрізати корж надвоє і змастити джемом, вишневим або малиновим, – вийде повноцінний торт. Приємного чаювання, а якщо рецепт вам сподобався, поділіться ним з друзями!