Всіма улюблений торт «Трюхлявий пень»

Представляємо вашій увазі рецепт дуже смачного тортика, який припаде до душі кожному.

потрібні інгредієнти

1500 мл сметани
2 яйця
1200 гр борошна
300 гр кураги
100 гр волоських горіхів
650 гр цукрового піску
4 столові ложки розпушувача
300 гр родзинок
300 гр чорносливу

починаємо процес

1. В першу чергу в окрему ємність відправляємо 500 гр сметани, 300 гр цукрового піску і яйця.

2. Просіваємо борошно з розпушувачем в окрему ємність. Перемішуємо добре і частинами додаємо в підготовлену суміш. Після кожного додавання ретельно перемішуємо. Тепер тісто перекладаємо в окрему ємність і ставимо в холодильник на 60 хвилин.

3. Беремося за приготування начинки. Розкладаємо по різним тарілочках сухофрукти і заливаємо окропом. У такому вигляді залишаємо на чверть години. Після закінчення потрібного часу пропускаємо їх через м’ясорубку окремо. До кожної порції сухофруктів додаємо по дві столові ложки цукрового піску і добре перемішуємо.

4. Тісто ділимо на 6 частин і кожну з них розгортаємо пластами, товщина яких повинна бути 2-3 мм. Після чого їх потрібно змастити начинкою. В результаті у вас повинно вийти 2 пласта з чорносливом, 2 з курагою і 2 з родзинками. Формуємо з них рулетики.

5. Деко змащуємо маслом і розміщуємо на ньому заготовки. Відправляємо в духовку, попередньо розігріту до 180 градусів, приблизно на півгодини.

6. Тепер в окрему ємність відправляємо сметану і цукровий пісок, які залишилися. Використовуючи міксер, збиваємо все.

7. Після закінчення потрібного часу дістаємо готові рулетики і даємо їм охолонути. Потім нарізаємо шматочками, ширина яких приблизно 3 см.
Беремо роз’ємну форму. Діаметр її повинен бути 24-26 см. Обертаємо її в харчову плівку і змащуємо трьома столовими ложками сметанним кремом.
Тепер вертикально розміщуємо шар рулетів. Змащуємо сметаною. Після чого повторюємо шари.

Потім ставимо в холодильник мінімум на 8 годин. Після закінчення потрібного часу дістаємо готове ласощі і посипаємо подрібненими горіхами.

Смачного!

загрузка...