Дуже смачні сирники з рецептами різних соусів для них.

Ці сирники шалено смачні. У рецепті є ще спосіб приготування декількох солодких соусів для них.

складові

✓ 1 куряче яйце;

✓ 2-3 столові ложки цукру;

✓ 1 чайна ложка ванільного цукру;

✓ 1 чайна ложка розпушувача;

✓ 150 грам борошна;

✓ 500 грам сиру.

Рецепт приготування

Для початку в зручну миску вбиваємо одне куряче яйце, додаємо цукор, ванільний цукор і все ретельно перемішуємо до однорідної маси. До однорідної маси додаємо сир і дуже добре перемішуємо. Порада. Краще використовувати дрібнозернистий сир.

У борошно додаємо розпушувач і просіваємо за допомогою сита в однорідну сирну масу. Потім необхідно вимісити однорідне тісто, зробити це можна за допомогою звичайної вилки, блендера або міксера, робіть на ваш розсуд.

Після цього тісто потрібно вимісити руками, зібрати його в одну грудку. При бажанні ви можете додавати улюблені сухофрукти (родзинки, курагу), також любителям пограти смаками можна додати кокосову стружку. Смак у сирників виходить дуже незвичайний і оригінальний. Також можна в середину кожного сирника додавати сезонні або заморожені ягоди і фрукти (абрикоси, малину, полуницю, вишню).

Переходимо до випікання. Застеляємо форму для випікання пергаментним папером або використовуємо силіконовий килимок для випікання. З сирного тіста формуємо кульки розміром приблизно з волоський горіх, трохи обвалюють в борошні і викладаємо у форму для випікання.

Сирні кульки викладаємо на відстані два-три сантиметри один від одного.

Ставимо форму для випікання в розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо сирники приблизно тридцять п’ять-сорок хвилин.

Готовність сирників перевіряємо дерев’яною паличкою, зубочисткою або кінчиком ножа, якщо на них немає сирого тіста, значить наші сирники готові.

Готові сирники дістаємо з духовки і викладаємо на блюдо. Сирники можна посипати цукровою пудрою.

При бажанні сирники можна посмажити на сковороді з олією.

Солодкі соуси для сирників

Сирники можна подавати з різними соусами. Я готую сметанно-медовий соус з корицею.

Беру вершкове масло (приблизно 55 грам) розтоплюю його на сковороді, додаю мед (приблизно 20 грам) і корицю (за смаком).

Перемішую, додаю сметану (приблизно 100 грам), підігрівають, потім викладаю в соусницю.

Дуже добре сирники поєднуються з карамельним соусом.

У невеликій сотейник з товстим дном додаємо цукор (225 грам), воду (65 мілілітрів), перемішуємо, ставимо на середній вогонь, доводимо до кипіння, цукор повинен розчинитися.

Як тільки суміш стане бурштинового кольору, то її потрібно зняти з вогню і ввести теплі жирні вершки (85 грам для густого соусу і 250 грам для рідкого).

Все добре перемішати і додати вершкове масло (70 грам), перемішати до однорідного стану.

Дуже смачні сирники готові, я думаю, це просто відмінний сніданок для всієї родини.

Смачного!

загрузка...