Королівський пляцок

600 г муки
400 г маргарину (потерти на терці) – я брала масло
4 жовтки
250 г цукру (краще пудри)
3-4 ст.л. сметани (в якій розвести 1 ч.л. лимонної кислоти і 1 ч.л. соди)

Замісити тісто, поділити на 3 частини (я ділила на 5, щоб були тонші коржі) і поставити в холодильник на ніч (я на пару годин).
На другий день обов”язково перемісити. Розкачати тонко одну частину на бляшку, зверху тонко мажемо повидлом (краще кисло-солодким, ідеально сливовим), далі токо піна білків, далі горіхи подрібнені. (2 білки збити на піну зі стограмівкою цукру, стане на всі коржі). Пекти так кожен корж.

Крем:
Закип’ятити 2 стакани молока, всипати мінімум 4 ст.л. манки. Помішуючи, зварити густу кашу. Під кінець варки дати стограмівку цукру (я ще ваніль дала). Охолодити, розтерти з 300 г масла і 100 г цукру-пудри. Перемастити пляцок.

Смачного.

загрузка...