Топ 9 смачних закусок до Нового року

Іноді хочеться побалувати себе і своїх близьких чимось незвично-святковим і смачним. Ми підготували для вас кілька апетитних і оригінальних закусок, які прикрасять будь-який стіл. Попереджаємо: такі закуски зазвичай зникають першими.


1. Закусочний торт «Наполеон»

продукти:

готові або випечені листкові коржі (5 шт)
пачка майонеза
рибна консерва
4 яйця
20 гр твердого сиру
1 велика цибулина
2 моркви

приготування:

Яйця відварити і дрібно нарізати, цибулю і моркву подрібнити і пасерувати, сир натерти на тертці.

На перший листковий корж накладаємо перемішаний з майонезом натертий сир. На наступний шар пасеровані і трохи охолоджену цибулю і моркву, скропити майонезом.

Поверх наступного коржа накладаємо шар подрібненої рибної консерви, скроплюємо майонезом. Наступний шар – перемішані з майонезом яйця. Останній листковий корж можна прикрасити крихтою жовтка, дрібно посіченою зеленню, тертим сиром, також можна злегка збризнути майонезом. Торту необхідно ніч постояти, тоді він стане м’якше.

2. Фаршировані бублики

продукти:

бублики (20 шт.)
фарш (яловичий і свинячий, всього 400 м)
яйця (1 шт)
тертий сир (50 р)
болгарський перець (1/4 плоду)
сіль перець.

приготування:

Починаємо з бубликів. Краще взяти звичайні без маку і ваніліну. Все-таки фарширувати їх будемо м’ясом. Бублик заливаємо теплою водичкою (деякі заливають молоком, але на мене занадто «жирно»)) і залишаємо намокнути хвилин на 30. Так, щоб серединка залишалася твердою.
Тим часом м’ясний фарш посолити, поперчити, додамо яйце і все перемішати.
Перчик наріжемо маленькими шматочками. А натертий сир у нас вже готовий.

Все робиться досить швидко – до цього моменту наші бублики вже повинні були досить розмокнути.
Начиняємо кожну бублик фаршем і викладаємо на деко, змащене маслом або застеленій папером для випічки (до паперу бублика все ж прилипли, напевно, краще все ж змастити).

Зверху посипаємо сиром. Викладаємо шматочки перцю. І відправляємо запікатися на 15 хвилин на температуру 180 градусів.

3. Печінковий торт «Новий рік»

продукти:

Печінка куряча – 800 гр
Борошно – 200 гр
Яйце куряче – 3 шт
Морква – 200 гр
Цибуля ріпчаста – 2 шт
Майонез – 300 гр
Петрушка – на смак
Сіль за смаком

приготування:

Печінку промити, видалити пльоночки – ох вже й нудна це робота. Подрібнити в блендері печінку. Додати яйця, борошно, рослинне масло і сіль, добре перемішати. На розігріту сковороду наливати тісто і випікати коржі, як млинці, обсмажуючи з двох сторін.

Змащувати сковороду олією необхідно тільки для першого коржа, решта будуть відділятися завдяки олії всередині тіста.

Моркву натерти на тертці, цибулю порізати півкільцями, все посолити і обсмажити овочі в олії протягом 5-7 хвилин до золотистого кольору.
Підсмажені коржі брати по одному, змащувати майонезом і викладати шар цибулі з морквою, потім накривати наступним.
В кінці змастити торт майонезом і дати охолонути. Можна і теплим їсти цей торт, але мені холодним подобається більше.

загрузка...