Паштет з курки – смачніше ковбаси.

Готується з курячого філе, причому всього 30 хвилин: а результат просто вражає! Паштет стане мега-хітом у вашій родині! Ковбасу більше не купуємо))) Просто спробуйте і ви самі все зрозумієте.

Склад продуктів:

  • філе куряче – 400 грам,
  • 70 мілілітрів бульйону (в якому варили м’ясо);
  • морква – 200 грам,
  • ріпчаста цибуля – 2 штуки,
  • масло вершкове – 70 грам,
  • часник – 2 зубчики,
  • лавровий лист – 1 штука,
  • перець духмяний – 2 штуки,
  • перець чорний мелений, сіль,
  • олія – для смаження.

Процес приготування:

Заздалегідь треба буде відварити курку до готовності.

Куряче філе варимо 30 хвилин, в бульйон кладемо сіль, лавровий лист, запашний перець.

Очищені від лушпиння головки ріпчастої цибулі дрібно нарізаємо, моркву тремо на крупній тертці, часник дрібно рубаємо.

На сковороду з олією кладемо цибулю і обсмажуємо її до легкої золотистої. Після чого додаємо моркву і тушкуємо овочі разом, до готовності моркви. Потім в сковороду відправляємо часник, тушкуємо ще 2-3 хвилини.

Варену і остиглу грудку нарізаємо дрібними шматочками і кладемо її в чашу блендера, туди ж викладаємо овочі зі сковороди. Наливаємо в блендер 70 мілілітрів бульйону, солимо, перчимо (за смаком), кладемо вершкове масло і подрібнюємо до стану однорідної маси.

Готовий курячий паштет ставимо в холодильник на 3 години. Після чого його можна намазати на шматочки хліба і подати на стіл.

Смачного!