Таким десертом можна підкорити будь-якого! Дивовижний десерт з шоколадом, вишнею і збитими вершками!

Дуже простий у приготуванні і шалено смачний десерт.  Те, що потрібно для святкового столу!

Інгредієнти для тіста (3 великих коржа):

– 9 курячих яєць

– 9 столових ложок цукру

– 9 столових ложок борошна

– 6 столових ложок олії

– 3 столові ложки какао.

Для крему:

1 кг не солодких вершків

– 2 банки з вишнею у власному соку

– 3 курячих яйця

– 20 столових ложок цукру

– 10 г желатину, розведеного в 50 мл вишневого сиропу

– ром.

Для шоколадної глазурі:

– 200 г гіркого шоколаду

– 80 г молочного шоколаду

– 100 мл солодкої сметани

– 30 мл соняшникової олії.

Метод приготування

 

1. Для початку готуємо три коржа.

Відокремте яєчні білки і збийте їх з сіллю до отримання пишної піни (безе). Додайте цукор і перемішайте протягом декількох хвилин.

2. Жовтки змішуємо з олією і відправляємо до білків. Борошно змішати з какао-порошком і обережно додаємо до яєчної маси.

3. Підготуйте форму, застелену папером для випічки, вилийте тісто, акуратно розрівняйте лопаткою і запікайте в попередньо розігрітій духовці при середній температурі протягом приблизно 25-30 хвилин.

Перевірте зубочисткою готовність: якщо зубочистка суха, це означає, що наше тісто можна виймати з духовки. Якщо на зубочистці налипли крихти, це означає, що тісто має ще трохи пропектися.

4. Таким чином випікаються всі три коржа. Дайте їм трохи охолонути на деку.

5. Змішайте яйця з цукром, поставте на водяну баню і помішуйте до загустіння. Зніміть з вогню, остудіть, додайте трохи рому, потім змішайте з допомогою міксера. Додайте вершки і змішайте до однорідного стану.

6. Розмочений желатин нагріваємо. Не кип’ятити! Додайте в підготовлену масу і перемішайте.

7. Додайте вишню і рівномірно розподіліть ягоди.

8. Підготуйте форму для випічки, бажано зі знімними краями. Змастіть маслом і посипте цукровою пудрою.

9. Помістіть перший корж, змочіть вишневим соком, викладіть половину крему, потім акуратно прикладіть другий корж, викладіть решту крему і накрийте третім шаром тіста. Помістіть форму в холодильник мінімум на годину.

10. Шоколад змішайте зі сметаною і поставте на водяну баню. Коли шоколад розплавиться, додайте олію і перемішайте. Дайте трохи охолонути, а потім вилийте масу на торт, який стоїть в холодильнику. За допомогою вилки на поверхні торта можна зробити хвилі.

11. Поставте знову в холодильник, поки глазур повністю не застигне.

12. Розріжте на порційні шматочки дуже гострим ножем, змоченим в теплій воді, щоб шоколадна глазур танула в момент нарізування, а шматочки виходили акуратними.

Кілька корисних порад:

1. Перед тим, як готувати десерт, змастіть форму маслом і трохи присипте цукровою пудрою.

2. При приготуванні збитих вершків не додавайте цукор на самому початку, щоб збиті вершки не пожовтівли і не втратили свою пишну форму.

Смачного!                                                                                        джерело