Картопляні швільпікаї. Дуже просте блюдо, але викликає величезний інтерес!

Дуже смачне картопляне блюдо литовської кухні. Я їх просто обожнюю!

складові

✓ Картопля – 1 кг

✓ Пшеничне борошно – 0,5 скл.

✓ Крохмаль – 1 ст. л.

✓ Яйце – 1 шт.

✓ Сіль за смаком

✓ Чорний перець (мелений) за смаком

Рецепт приготування

Картоплю відварюємо в мундирі, остудити і очистити.

Натерти на крупній тертці, додати яйце, крохмаль, борошно, сіль, перець і замісити тісто.

Тісто викладаємо на пропилений борошном стіл.

Розкачуємо в пласт товщиною 3-4 см. Нарізаємо пласт ромбиками.

Викладаємо на деко, застелене пергаментним папером.

Випікаємо при 200 С близько 10-15 хвилин до появи рум’яної скоринки.

Потім переверніть і повторіть.

Можна вживати як самостійну страву і як гарнір.

Смачного!