Медовик на кефірі з горіхами і чорносливом

Цей десерт дуже популярний за рахунок свого незабутнього смаку. Готується торт без особливих зусиль. Рецепт гранично простий і швидкий.

складові

Для тіста:

✓ борошно 2 склянки

✓ цукор 2 склянки

✓ кефір 2 склянки

✓ рідкий мед 2 ст.л.

✓ яйця 2 шт.

✓ розпушувач 2 шт.

 

Для крему:

✓ сметана 20-25% 1 л

✓ цукор 1/2 склянки

✓ чорнослив 100 г

✓ смажений мигдаль 150 г

 

Для прикраси:

✓ горіхи за смаком

✓ печиво за смаком

✓ сухофрукти за смаком

Рецепт приготування

Змішуємо борошно, цукор, кефір, яйця і мед, додаємо розпушувач і збиваємо міксером.

Тісто ділимо на дві частини і випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці два коржа.

Готові коржі потрібно остудити і розрізати вздовж на 2 частини.

Поки печуться коржі, прокручуємо через м’ясорубку чорнослив і дрібно рубаємо мигдаль.

Для крему збиваємо міксером сметану з цукром. Цукор повинен повністю розчинитися.

На остиглі коржі намазуємо крем, посипаємо горіхами і подрібненими сухофруктами.

Бока і верх торта обмазуємо кремом.

Прикрашаємо торт крихтою печива, горіхами і чорносливом.

Перед подачею ставимо торт в холодильник на кілька годин, щоб він просочився.

Смачного!