БАГАТОШАРОВИЙ ТОРТ “МІШЕЛЬ”. При всій удаваній складності – торт дуже простий

Вам буде потрібно:

Ванільний бісквіт:
3 яйця
1/2 склянки цукру
1 ч.ложки ванільного екстракту
1/3 склянки борошна
2 столові ложки крохмалю без гірки

Шоколадний бісквіт:
100 г м’якого масла
1/2 склянки цукру
2 яйця
1/2 склянки кефіру (йогурту)
60 г шоколаду розтопити
1/2 ч л ванільного екстракту
2 ст ложки какао
1 склянка борошна
1 ч.л. розпушувача,
1/2 ч.л.соди,
дрібка солі

Вишневе желе:
400 гр замороженої вишні без кісточок
30 г желатину
1 ст цукру
1 ст води
О пів на пюре розчинити желатин, нагріти і перемішати з рештою пюре

Ванільний і шоколадний крем:
2 яйця
350 мл молока
4 столові ложки крохмалю без верху!
1/2 склянки цукру
100 г шоколаду
500 мл вершків 33-35% жирності
1/2 ч л ванільного екстракту

Форма для випічки 22-20 см або одноразові металеві або роз’ємна
стакан 250 мл (гранований, звичайний такий)
плитка шоколаду для оформлення

Як готувати:

1. Для початку робимо бісквіти. Ванільний бісквіт: Жовтки збити з половиною цукру і ваніліном в пишну масу. Білки збити до м’яких піків. Додати цукор і ще раз збити в міцну піну. Борошно і крохмаль просіяти в жовтки і розмішати лопаткою. Порційно ввести білки і акуратно перемішати.
Викласти масу в підготовлену форму – я нічим не змащувала, випікати бісквіт при 170 гр 30 хвилин, він сильно підніметься. Потім перевернути на решітку і так остудити.

2. Для шоколадного бісквіта: Всі сухі інгредієнти просіяти в одну миску, перемішати.
М’яке масло збити з цукром і ваніліном в білу масу. Шоколад розтопити. В масло по одному ввести яйця, продовжуючи збивати. Далі не припиняючи збити вводимо шоколад.
Порційні вводимо кефір і рідкі інгредієнти в сухі, акуратно розмішуючи при цьому. Тобто спочатку вливаємо половину кефіру і олійно-яєчної маси, потім розмішуємо і потім вже другу половину рідких інгредієнтів. То чи не буде грудок.
Тісто виливаємо в форму, випікаємо при 180 гр приблизно 40 хвилин. Готовий бісквіт перевернути і остудити на решітці.

Обидва бісквіта краще зробити напередодні, Як і желе – тоді на наступний день ви можете зайнятися кремом і складанням – це дуже зручно, а бісквіти як йдуть полежать і охолонуть, а желе схопиться!

3. Желе: У каструльку викладаємо ягоди, воду і цукор, доводимо до кипіння і варимо приблизно 15 хвилин. Потім процідити – сік залишити, а ягоди пюрувати блендером.

У соку розпускаємо желатин, даємо постояти приблизно 10 хвилин, потім прогріваємо в мікрохвильовці, щоб він розчинився і через ситечко (т е проціджуючи) вводимо в ягоди. Перемішуємо і прибираємо в холодильник на ніч. Я так і охолодила в каструльці. У неї теж діаметр 22 см і таке желе ідеально підійшло під торт. Можна перелити його в глибоку супову тарілку!

4. Робимо крем: Змішати крохмаль, цукор і яйця до однорідності в мисочці і як слід виделкою збити. Молоко поставити на середній вогонь і як воно стане теплим ввести в нього крохмальну масу і при постійному помішуванні, варити до загустіння. Головне, щоб вогонь був середнім і не відходити від нього. Додати ваніль. екстракт. Остудити повністю.
300 мл вершків збити, додати до них 2/3 від заварного крему – це буде ванільний крем, він йде в торт.
Решта 200 мл вершків збити, змішати залишився заварний крем з розтопленим шоколадом, а потім ввести порційно вершки – це шоколадний крем.

5. Збірка: обидва коржа розрізати на 2, на блюдо кладемо шоколадний корж, потім шар ванільного крему – крему багато, так що вистачить усім коржам, потім білий бісквіт, знову крем і желе. На желе крем, потім білий бісквіт, крем і закриваємо шоколадним коржем.
Покриваємо весь торт шоколадним кремом.

При бажанні ще можна оформити глазур’ю: 150 мл жирних вершків і 150 гр шоколаду розтопити, але я не стала!

Прикрасила шоколадною стружкою і шматочками шоколаду.

Смачного!