ПЛЯЦОК З ПЕЧИВА БЕЗ ВИПІЧКИ

Рецепт приготування пляцка з печива без випічки

Корж
печиво з какао – 300 г
Крем
сир – 250 г
сметана – 250 г
цукор – 100 г
желатин – 1 ст. л.
вода – 75 мл
маленька шоколадка для прикраси

Робимо крем: висипаємо столову ложку желатину в воду і залишити на кілька хвилин набухати. Набряклий желатин перекласти в каструльку і поставити на маленький вогонь. Желатин дуже швидко розчиняється. Процідити і відставити в сторону.

У блендері збити сир, сметану і цукор, щоб вийшов ніжний однорідний крем без крупинок сиру. Влити туди ж желатин і перемішати. Крем вийде рідкий, так і повинно бути.

Збираємо пляцок: викласти в форму печиво, щоб закрити дно, залити печиво кремом. Потім викласти ще шар печива, знову залити кремом. Так повторюємо ще раз. Разом виходить 3 шари печива і 3 шари крему.

Накрити форму харчовою плівкою і поставити в холодильник на кілька годин. Можна зробити ввечері і залишити на ніч. Крем добре просочує печиво і воно стає м’яким, як справжні коржі.

Залишилося прикрасити торт натертою шоколадкою і ось вона – смачна краса)