ПЛЯЦОК З ЧОРНОСЛИВОМ І МАРЕНГОЮ. Cмак сухофруктів добре поєднується з ніжним ванільним безе.

Рецепт приготування пляцка з чорносливом і маренгою.

борошно – 1 склянка
крохмаль – 1 ст. л.
яйце – 5 штук
жовток – 1 яйця
цукор – 2 склянки
цедра лимона
масло – 110 г
розпушувач – 1 ч. л.

Крем
білок – з 6 яєць
цукор-пудра – 3 склянки
цукор ванільний – 1 ч. л.
желатин – 1/2 ч. л.
вода 3 склянки
горіхи 50 г
чорнослив 50 г
курага 50 г
родзинки 50 г
сік яблучний – 300 г

Взяти яйця, цукор, жовтки і лимонну цедру. Поставити на водяну баню, при цьому миска з масою не повинна торкатися води.
Збивати до розчинення цукру. В яєчну масу вмішати борошно, крохмаль і розпушувач.

Розтопити вершкове масло і, акуратно помішуючи, тоненькою цівкою вливати в тісто.

Роз’ємну форму застелити папером і вилити тісто. Випікати 40 хвилин при 190 градусах. Готовність перевірити зубочисткою. Охолодити і розрізати корж на дві або три частини. Коржі просочити яблучним соком.

Готуємо крем, для цього насипати в каструлю цукор і залити водою. Варити, постійно знімаючи піну. Перевірити чи готовий він можна наступним способом: налити в холодну тарілку трішки сиропу і натиснути на нього холодної ложкою, якщо сироп потягнеться товстою ниткою – він готовий. У гарячому сиропі розчиніть желатин.

Білки збити з ванільним цукром і цукром в тугу піну і, не перериваючи процес збивання, тонкою цівкою влити сироп. Швиденько перемішати. Додати сухофрукти.

Крем з сухофруктами поділити на три частини для трьох коржів або на дві – для двох. Просочені коржі змастити кремом. Готовий торт закрити ковпаком, щоб не завітрився крем і поставити, щоб пропитався.

Смачного!