Вертути – здивують і підкорять своїм смаком!


Інгредієнти (2 вертута):

2 склянки борошна
1 яйце
½ склянки води
1 ст. л. рослинної олії

приготування:

Замісити тісто із зазначених інгредієнтів, потім ділимо його на 2 частини і залишаємо його 20 хвилин, посипавши його борошном, щоб не обсохло.
Для начинки очистити гарбуз (або будь яку із перелічених нижче начинок) і натерти на крупній тертці

Розкачуємо тісто (50 × 50 см), підсипаючи борошно.

Змащуємо його олією і викладаємо на підлогу коржа начинку.

Посипаємо гарбуз цукром і загортаємо рулетом.

Скручуємо рулет в джгут,

потім загортаємо в равлика.

У холодну сковорідку наливаємо олію так, щоб вона покрила дно, викладаємо вертуту і, натискаючи долонями зверху, розпластуємо її по сковорідці.
Обсмажуємо під закритою кришкою на невеликому вогні з двох сторін.

Варіанти начинок:

сир, яйце, цукор
яблука з цукром і корицею (порізати яблука невеликими шматочками, перемішати з цукром, коли виділиться сік, покласти на тісто, посипати корицею)
сир сіль, дрібно порізані зелену цибулю, кріп, петрушка
тушкована капуста
відварене яйце з цибулею
з щавлем теж не погано виходить – щавель, шпинат, базилік, петрушку, кріп, дрібно порізати і посолити
з картоплею – картоплю почистити, дрібно порізати, посолити, коли дасть сік, укласти на тісто, посипати перцем або приправою для картоплі

Смачного!