РУМУНСЬКИЙ ПЛЯЦОК З СИРОМ І МАКОМ.

Форма 30 на 30 см.
Тісто пісочно-дріжджове:
75 грам теплої сметани ( трошки більше чверті склянки)
20 грам свіжих дріжджів
2 ст л цукру
Це перемішати, прикрити і залишити в теплому місці на годину.
Далі додаємо до тої суміші ще
 3 ст л цукру
4 жовтки
150 гр потертої маргарини
350-400 гр муки
Має вийти тісто по консистенції, як на вареники. Загортаємо тісто в плівку  і нехай стоїть, поки буде готуватись начинка.
Ділим тісто на 4 частини.
Сирна маса:
600 гр сиру ( змолоти)
100 гр цукру
1 пак ванільного цукру
1 пач ванільного пудингу
150 гр кураги ( запарити, порізати)
2 ст л манної крупи
100 гр масла (розтопити)
3 жовтки
3 збитих білки
Макова маса:
 100 грам маку запарити і втерти в макітрі, додати 2-3 ложки цукру, 1 жовток, 2-3 лож масла топленого, збитий білок і пів пачки ванільного пудингу, або 1 ст л крохмалю).
Форму застелити пергаментом, викласти розкатану частину тіста, зверху – половину сирної маси, накрити другим пластом тіста, наколоти вилкою. Викласти мак, знову тісто , другу половину сирної маси. Накриваємо четвертою частиною тіста. Наколоти вилкою.
Прикрити форму рушничком і залишити в теплому місці на 6-8 годин.
Змастити яйцем і пекти при 170 гр 60-70 хв. Після випічки гарячим перевернути вверх дном, забрати форму і залишити так до повного охолодження.
Смачного!                                                                      Автор Наталя Шевчук