Найкращий торт зі згущеним молоком: з горіхами і журавлиною

 

Найкращий торт зі згущеним молоком виходить не тільки красивим, але і дуже смачним.

складові

Для тіста
пшеничне борошно – 130 грам + 1 столова ложка;
цукор – 200 грам;
сметана – 200 грам;
куряче яйце – 5 штук;
вершкове масло – 60 грам;
розпушувач для тіста – 1,5 чайної ложки;
арахіс – 120 грам;
в’ялена журавлина – 120 грам;
мак – 120 грам.

для крему
згущене молоко – 370 грам;
вершкове масло – 250 грам;

Для прикраси
арахіс – 100 грам.

Найкращий торт зі згущеним молоком: покроковий рецепт

 

Спочатку займемося приготуванням тіста для найкращого торта зі згущеним молоком. Для цього нам знадобиться міксер.

У чашу міксера розбиваємо курячі яйця (по рецепту), додаємо цукор, і збиваємо все в пишну білу масу за допомогою міксера.

Для тіста нам знадобиться розтоплене вершкове масло, тому 60 грам вершкового масла розтоплюємо на водяній бані або в мікрохвильовій печі.

У чашу міксера до збитої яєчної маси додаємо сметану, розтоплене вершкове масло, і все перемішуємо міксером.

Пшеничне борошно з’єднуємо з розпушувачем, добре перемішуємо, а потім просіваємо.

У чашу міксера маленьким порціями додаємо пшеничне борошно з розпушувачем, і все добре перемішуємо до отримання однорідної маси.

Тісто ділимо на три рівні частини.

Арахіс (за рецептом) трохи кришимо за допомогою ножа, але не в дрібну крихту.  В одну частину тіста додаємо нарізані горіхи і добре перемішуємо. До другої частини тесту додаємо мак і теж добре перемішуємо.

У в’ялену журавлину додаємо одну столову ложку пшеничного борошна, і все добре перемішуємо. У третю частину тіста відправляємо журавлину і перемішуємо.

Для випікання коржів нам знадобиться роз’ємна форма діаметром 18 сантиметрів. Підготовлену форму застилаємо пергаментним папером.

Випікаємо коржі для торта  при температурі 180 градусів в духовці: 25-30 хвилин. Готовність коржів для найкращого торта перевіряємо дерев’яною шпажкою. Готові коржі дістаємо з духовки і залишаємо остигати. Остиглі коржі дістаємо з форми.

Коли всі три коржа для найкращого тортика готові, займемося приготуванням крему зі згущеного молока.

У чашу міксера перекладаємо м’яке вершкове масло кімнатної температури, додаємо згущене молоко (також кімнатної температури). Все добре збиваємо міксером до отримання однорідної маси. Згущений крем для домашнього торта  готовий.

Тепер займемося складанням торта. Для цього нам знадобиться сервірувальна тарілка. З кожного коржа зрізаємо невеликі верхівки (це дуже добре робити гострим довгим ножем). На підготовлений посуд викладаємо перший корж з маком і добре змащуємо його кремом, потім журавлинний корж і змащуємо знову кремом із згущеного молока.

Тепер кладемо третій корж і змащуємо добре верх торта і боки підготовленим кремом. З макової та горіховою верхівки (які ми зняли) робимо крихту. Отриманою крихтою прикрашаємо боки торта. Верх найкращого торта зі згущеним молоком прикрашаємо подрібненим арахісом.
Просочуємо торт  в холодильнику не менше чотирьох годин.

Приємного вам чаювання.