Чудова скумбрія в томаті: любителям рибних страв присвячується

Ви навіть собі не уявляєте, яка чудова скумбрія в томаті: шалений ніжна, неймовірно ароматна, з насиченим смаком.

складові

свіжоморожена скумбрія (оселедець) – 2 штуки;
ріпчаста цибуля – 2 штуки;
олія- 80 мілілітрів;
вода – 200 мілілітрів;
томатний соус (кетчуп) – 250 мілілітрів;
оцет (9%) – 1,5 столові ложки;
сіль – 1 столова ложка без гірки;
цукор – 1 столова ложка з гіркою;
чорний мелений перець за смаком;
гвоздика – 2-3 штуки;
горошини чорного перцю – 10 штук;
лавровий лист – 3 штуки.

Чудова скумбрія в томаті: покроковий рецепт

 

Для приготування томатного маринаду нам знадобиться каструля (для цього я використовую невелику каструлю, але можна взяти сотейник). У підготовлену каструлю наливаємо воду (за рецептом) і відправляємо її на плиту.

У каструлю з водою засипаємо сіль (одну чайну ложку без гірки), цукор, додаємо трохи чорного меленого перцю, гвоздику, горошини чорного перцю і лавровий лист.

Вміст каструлі доводимо до кипіння і після того, як вода закипить, даємо їй покипіти ще кілька хвилин. Потім в каструлю відправляємо томатний соус, все добре перемішуємо і вміст каструлі доводимо знову до кипіння.

Як тільки томат в каструлі почне закипати, додаємо 1,5 столові ложки оцту (для томатного маринаду використовуємо 9% оцет), і знову все перемішуємо.

Даємо прокипіти томату на середньому вогні ще пару хвилин.

Тепер в томат доливаємо олію, перемішуємо і даємо ще раз прокипіти кілька хвилин. Готовий томатний маринад для чудової скумбрії знімаємо з вогню і залишаємо остигати.

Ріпчасту цибулю (я використовувала цибулини середнього розміру) очищаємо від лушпиння, миємо й нарізаємо півкільцями.

Дві свіжоморожені скумбрії миємо, знімаємо з них шкірку і вичищаємо середину. Скумбрія буде добре очищатися, якщо вона не повністю розтане.

Підготовлену скумбрію нарізаємо на порційні шматочки, а потім кожен шматочок риби розрізаємо навпіл і дістаємо кісточку зсередини.

Для маринування скумбрії в томаті нам знадобиться ємність з кришкою (я використовую глибокий харчовий лоток з кришкою).

У підготовлений лоток викладаємо половину нарізаного півкільцями цибулі, на цибулю викладаємо всю рибу і зверху – шар цибулі.  Весь вміст лотка заливаємо томатним маринадом (маринад повинен бути не гарячим, а трохи теплим) і щільно накриваємо кришкою.

Рибу в маринаді залишаємо мінімум на шість годин, а краще всього залишити на ніч.

Смачного!