ЯБЛУЧНО-ЛИМОННИЙ ПИРІГ

Пиріг вийде ну дуже смачний (поки трохи теплий – схожий на печиво, з хрустким нижнім і верхнім шаром.

Складові:

тісто:
230 гр. сл. масла кімнатної тем.
400 гр. борошна, 3 ч. л. розпушувача
230 гр сметани
1/2 ст. цукру – (цукор не збільшувала)
крохмалю 2 ст. л.

начинка:

4 середніх  яблука + 1 або 1,5 лимона + 3 / 4-1 ст.цукру (залежить від кислоти яблук).

приготування:

Змішуємо всі продукти для тіста. Робимо кулю, а краще відразу розділити тісто на 2/3 і 1/3 частини, загортаємо кожну частину в харчову плівку і кладемо 2/3 тіста в холодильник на 1 годину, а 1/3 тіста – в морозилку.

1. Яблука очистити і натерти на крупній тертці. Лимон теж натерти (кісточки виловити). Засипати цукром. Начинка пускає багато соку. Його треба віджати.

2. Беремо форму 20 * 30 – пиріг буде вище, або можна зробити в круглій формі дм 24-26 см 2/3 тіста розкладаємо в форму, застелену пергаментом (я це роблю ручками, так як таке тісто дуже проблематично розкачати), потім посипаємо тісто трохи борошном і розкладаємо начинку …

3. 1/3 тіста натерти на крупній тертці відразу на начинку і рівномірно розрівняти. Якщо у вас вийде, можна розкачати і покласти на начинку (якщо тісто буде рватися, можна його накладати зверху «клаптями», в цьому пирозі цілісність верхнього шару непринципова).

Випікати пиріг при 180 градусах до готовності!

Приємного чаювання!