Пляцок “старомодний”

Інгредієнти для бісквіта:

6 яєць
1 ст. цукру
1 ст. пшеничного борошна (потрібно зі склянки відсипати півтори ст. л борошна) і в стакан додати
1 ½ столові ложки кукурудзяного крохмалю
1 чайна ложка порошку для випічки
1 ½ столових ложки масла вершкового

Білки з цукром збити до високих пік. Додавати в білки по 1 жовтку, постійно змішуючи при низьких швидкостях. Поступово всипати борошно з крохмалем і порошок. В кінці ми наливаємо масло. Все м’яко, але ретельно перемішати. Випікати 45-50 хв. при 175 градусів.  Охолодити. Розрізати  на 3 частини

Інгредієнти для макової маси:
стакан сухого маку
склянка цукру
½ склянки води
4 краплі мигдалевої олії або аромату
200 г вершкового масла

мак і цукор всипати в каструлю і залити водою.

Варити близько 4 хвилин, постійно помішуючи
Залити 4 краплі мигдалевої олії. Охолодити, постійно помішуючи  1 хвилину. Подрібнити в кухонному комбайні 3-4 рази до стану порошку

Масло збити, додаючи макову суміш до густоти сметани.

Інгредієнти для просочення:

25 мл горілки
Сік 2 лимонів
½ склянки кип’яченої води
3 столові ложки цукру

Крім того:
глазур

Складаємо:
бісквіт + 1/3 просочення

½ маса макова

бісквіт + 1/3 просочення

½ маса макова

бісквіт + 1/3 просочення

глазур

Смачного!