Пляцок польський “Gargamel”. Дуже смачний.


Інгредієнти для пряникового тесту:

· 6 яєць
· 1 ст цукровий пісок
· 250 г рідкого меду
· Спеції для пряників
· 1 чайна ложка соди
· 250 г маргарину
· 1 ½ склянки борошна
· 1 ст манки
· 20 грамів сухофруктів (нарізані абрикоси, волоські горіхи, родзинки, мигдаль)

Подрібнити масло з цукром . Поступово додати по 1 жовтку, ложку меду, чайну ложку спецій, 4 столові ложки борошна просівають з харчовою содою і кілька столових ложок сухофруктів (і так до кінця всі компоненти).

Білки збийте до високих піків і обережно перемішати з тістом.

Тісто розділити на 2 рівні частини і. Кожну спекти 35-40 хвилин при 170 градусів. Охолодити.

Інгредієнти для яблучного тіста:
· 4 великих яблука
· ¾ склянки цукру
· 250 г пшеничного борошна
· 1 чайна ложка соди
· 4 яйця
· 250 г сухофруктів

Очистити яблука і нарізати дуже дрібними кубиками. Засипати цукромта залиште на 30 хвилин.

Після закінчення цього часу, додати сухофрукти і горіхи, яєчні жовтки, борошно просіяне з харчовою содою. Змішайте.

Білки збийте до високих піків. Змішати з тістом.

Випікати 35 хвилин при температурі  170 градусів. Охолодити.

 крем сметанний

· 250 г масла (маргарину)
· 1 ст з гіркою цукровий пісок
· ванільний цукор
· 1 ст сметани 18% жирності

Змішайте масло з цукровою пудрою і ванільним цукром до пишноти

Поступово додати по 1 л сметани і м’яко втерти дерев’яною ложкою до густої маси.

додатково:
· Глазур

збірка:
пряникові тісто

½ крему

яблучне тісто

½ крему

пряникове тісто

глазур

Пляцок має зберігатися в темному, прохолодному місці

Смачного!