Торт Гуцульські візерунки.

Розраховано на 8 персон

5 жовтків (для тіста)

1 стакан цукру (для тіста)

1 ст. л. сметани (для тіста)

1 ст. л. розтопленого верш. масла (для тіста)

300-400 гр борошна (для тіста)

1 ч. л. розпушувача (для тіста)

100 гр горіхів (для тіста)

100 гр гіркого шоколаду (для тіста)

5 білків (для безе)

1 склянка цукрової пудри (для безе)

2 ст. л. какао (для безе)

1 банка згущеного молока (для крему)

300 гр вершкового масла (для крему)

1 ст. л. коньяку або рому (для крему)

2 ст. л. молока (для глазурі)

50 гр верш. масла (для глазурі)

1 ст. л. какао (для глазурі)

2 ст. л. цукрової пудри (для глазурі)

 

Приготування цього торта вимагає часу і терпіння, але результат вас просто здивує.

Дуже смачний і незвичайний торт.

Жовтки і цукор збити до розчинення цукру. Додати сметану, масло, розпушувач, все добре перемішати. Поступово додавати борошно, тісто має бути не дуже тверде.

Розділити його на 3 частини і прибрати в морозильну камеру на 1 годину.

Білки збити з цукровою пудрою до стійких піків. Додати какао і обережно перемішати.

Горіхи і шоколад подрібнити на невеликі шматочки.

У форму постелити папір для випічки.

1 частина, злегка застиглого тіста, натерти на крупній тертці і укласти акуратно в форму.

1/3 частина безе викласти по верх тіста, посипати горіхами і шоколадом.

Випікати при температурі 180 градусів 20-25 хвилин. Спекти три таких коржа. Дати їм охолонути і відокремити від пекарського паперу.

Для крему збити масло зі згущеним молоком, додати ром.

Викладаємо коржі на тарілку, змащуючи кожен рясно кремом. Верхній корж заливаємо глазур’ю. Для цього, масло, молоко, цукрову пудру і какао розтоплюємо в каструльці.

Готовий торт прикрасити на свій розсуд. Дати постояти в холодильнику не менше 6-8 годин.

Смачного!