Чудовий медовий пиріг. Постимо зі смаком!

Просто шалений-смачний пиріг, з карамельно-медовим смаком, ніжний і розсипчастий!

Складові:

цукор – трохи менше ніж 0.5 склянки
олія – трохи менше ніж 0.5 склянки
3 ст. ложки меду
1 склянку теплої води
2 чайних ложки розпушувача
1.5-2 склянки борошна
0.5 склянки родзинок
0.5-1 стакан подрібнених волоських горіхів
1 пакетик ванільного цукру
дрібка солі

приготування:

Ізюм обшпарити окропом, обсушити, додати подрібнені горіхи, все змішати з дрібкою борошна.

Цукор всипати на сковороду, смажити на середньому вогні поки не утвориться карамель.

Потім потихеньку влити теплу воду, дати покипіти поки карамель повністю не розчиниться у воді.

Карамельну воду перелити в миску і дати їй трохи охолонути.

Духовку нагріти на 180 градусів, форму змастити олією, посипати борошном, для надійності дно форми застелити промасленим папером.

У мисці змішати олію, мед, ванільний цукор і сіль, влити теплу карамельну воду, розмішати, додати склянку просіяного борошна і розпушувач, розмішати, підсипати ще борошна, тісто має бути як густа сметана по консистенції, додати суміш родзинок і горіхів.

Розмішати, перекласти тісто у форму, верх розрівняти.

Випікати медовик хвилин 40-45, до готовності.

Готовий пиріг остудити на решітці.

Приємного чаювання!