Пляцок “Тернопільський”

Інгредієнти для тіста:
250 гр. маргарин
4 яєчних жовтки
1 стакан сметани 18%
3 склянки борошна
2 чайні ложки розпушувача

З цих компонентів замісити тісто. Ми ділимо на 4 частини.

Інгредієнти для вишневої меренги:
6 білків
1 склянка цукру
1 пакет желе вишневе (я дала 1½ пакета)
 500 г вишні без кісточок

Білки збити до жорстких піків, поступово додаючи цукор. Всипати желе, перемішати
1 частина тесту (поколоти виделкою) + половина без кісточок вишні

½ безе з желе

Накрийте тісто з 2 частиною тіста

Випікати 35-40 хв після. У 180 градусів. охолодити

Інгредієнти для бісквіта:
4 яйця
4 столові ложки цукру
4 столові ложки борошна
1 чайна ложка порошку для випічки

Білки збити до жорстких піків В кінці збивання, додати цукор і перемішати. Потім додайте жовтки і перемішати на низькій швидкості. Просіяти борошно з розпушувачем і влити в яйця. Акуратно, але ретельно перемішати. Випікати 30 хвилин при 180 градусах.Охолодити.

Інгредієнти для крему:
500 мл молока
2 пудингу вишня
2 яєчних жовтки
½ склянки цукру
300 г вершкового масла
Зварити пудинг (заварний крем) . Охолодіть і збити з маслом.

Крім того :
Фруктова глазур

Складання:

Вишневий корж з безе – ½ крем – Бісквіт – ½ крем-  Вишневий корж з безе – залити глазур’ю

Смачного!