Пісні вареники з картоплею і солоними огірками. Так ви ще не готували.

Швидше за все так вареники ви ще не готували. Адже в якості начинки ми будемо використовувати картоплю і солоні огірки. Вийдуть вони просто приголомшливими з цікавим і оригінальним смаком. Якщо ви дотримуєтеся посту, то це блюдо зможе прекрасно урізноманітнити ваше меню.

необхідні продукти

200 мілілітрів води
пів чайної ложки солі
400 грам пшеничного борошна
рослинна олія
800 грам картоплі
2 цибулини
2 солоний огірок

починаємо приготування

Картоплю очищаємо, нарізаємо довільними шматочками, кладемо в каструлю і заливаємо водою. Відварюємо її до готовності. З готової картоплі зливаємо воду, солимо і перчимо до смаку, а потім додаємо половину підготовленої цибулі і перетворюємо все товкачем в пюре.

Цибулю очищаємо, нарізаємо дрібними шматочками і обсмажуємо до золотистого кольору.

У миску наливаємо воду, додаємо сіль і олію (3 ст.л.). Туди ж в кілька прийомів вводимо пшеничне борошно і замішуємо м’яке і щільне тісто.

Загортаємо тісто в пакет і залишаємо на 30 хвилин.

Солоний огірок нарізаємо дрібними кубиками і додаємо в картопляне пюре, перемішуємо.

Тісто перекладаємо на робочу поверхню, присипану борошном. Тісто розгортаємо в тонкий пласт і вирізаємо склянкою невеликі кружки. Зверху на них викладаємо начинку і ліпимо вареники.

Відварюємо вареники з легка підсоленій воді до готовності.

Смачного!