Домашній смачний сир. Готувати дуже просто.

Для того щоб на столі був смачний м’який сир, необов’язково купувати його в магазині.

Знадобиться не так вже й багато: кухонний термометр і набір з трьох інгредієнтів. Домашній адигейський сир набагато смачніше покупного і набагато економніше. Любителям ніжних, м’яких сирів присвячується …

складові

✓ Молоко 4 л

✓ Молочна сироватка 1,2 л

✓ Сіль 1 ч. л.

Рецепт приготування

Сироватка повинна бути досить кислою, що постояла 2-3 дня.

А молоко домашнім, жирним і свіжим.

Сіль беріть нейодовану.

Вилийте молоко і сироватку в різні каструлі.

Молоко нагрійте до 85 градусів, а сироватку до 72.

1 л сироватки вилийте в молоко, акуратно помішуючи.

Коли маса стане сирною, влийте решту сироватки.

Зніміть каструлю з вогню і дайте сиру постояти 20-25 хвилин.

Застеліть друшляк складеною в кілька разів марлею і вилийте в нього сирнисту масу.

Посоліть, використавши 0,5 ч. л. солі. Залиште на 20 хвилин.

Переверніть сир і посоліть рештою солі, залиште до повного охолодження.

Надішліть сир в холодильник на 6-8 годин. Готово!

Смачного!