Пляцок “Роза”


Форма 20.5 * 25.5 см

тісто:
Вершкове масло (250г) збити з цукровою пудрою (200 г), по одному ввести жовтки (5 шт.). Додати борошно (0.5 кг) змішану з порошком для випічки (13г). Замісити легке тісто.
2/3 тіста вистелити на дно форми і помістити в холодильник. 1/3 частини помістити в морозилку.

Кокосове суфле:
Змішати сметану (1 л, 22% жирності) з кукурудзяним крохмалем (80 г), порошком для випічки (10г), кокосовою стружкою (200 г). Окремо збити білки (5 шт.) З цукром (200 г) до міцних піків. Акуратно ввести білки в сметанним суміш.

Маковий шар:
Перемолоти 150 г маку, додати цукрову пудру (4 столові ложки), білок (1 шт.), Молоко (вливати по чуть, до стану густої пасти).

Кокосові кульки
1 банка згущеного молока, 100 г кокосової стружки, 2 жовтки – уварювали в товстостінній каструлі при постійному помішуванні до густоти.
Охолодити, сформувати кульки, обваляти в кокосовій стружці.

збірка:
На сиру охолоджену пісочну основу нанести макову масу, на неї вилити суфле. Зверху потерти частину пісочного тіста з морозилки
Випікати при 180 град. мінімум 40 хвилин.
Залишити охолоджуватися в формі на ніч.

Витягнути з форми, за бажанням прикрасити кремом (у мене були збиті рослинні вершки з вареним згущеним молоком), на нього помістіть кокосові кульки.

Смачного!                                                                                   Автор п. Любаня