Повітряні пісні пончики з картопляного пюре і манки. Постимо зі смаком!

Складові:

Картопляне пюре – 300 г
Манна крупа – 1 склянка (250 мл)
Цукор – 0,5 склянки
Вода – 1 склянка
Борошно – близько 200 г
Лляна мука – 2 ст.л. (Замінник яєць, можна і крохмаль використовувати)
Розпушувач – 0,5 ч.л.
Рослинна олія для фритюру

приготування:

Для початку в мисці змішати манну крупу з цукром і ванільним цукром. Влити воду і залишити не менше ніж на півгодини для набухання манної крупи. Не рекомендую заливати окропом.

Картопляне пюре може бути зварено з будь-якого рецепту, головне, щоб воно не було занадто рідким.

Якщо кому цікаво, то наведу свій рецепт пісного пюре. Картоплю почистити, відварити в підсоленій воді з додаванням будь-якої універсальної приправи. (Десь 1ст.л.)

Олію прогріти (оскільки пюре пісне, тоолії не шкодуйте, але без фанатизму). 2-3 цибулини порізати кубиками і викласти в прогріту олію. Як тільки  цибуля почне зарумянюватися, всипати 1 ст.л. цукру, сіль, чорний перець, сухий часник і обов’язково паприку 1ч.л.

З готової картоплі воду злити в миску. Картоплю розім’яти, потроху додаючи картопляний відвар. В кінці додати олію з цибулею. Добре перемішати або можна ще розім’яти.

Отже, в манку додаємо тепле пюре. Всипаємо лляне борошно і пшеничне борошно просіяне і змішане з розпушувачем.

Нагадаю, що лляна мука є прекрасним замінником яєць в рецепті. Досить змішати її з невеликою кількістю води, для отримання в’язкої маси або просто всипати і змішати з рідкими інгредієнтами.

У результаті повинна вийти густа маса. Нагріваємо на середньому вогні рослинну олію в каструльці або фритюрниці. І тільки в добре прогріту олію викладаємо тісто ложкою або за допомогою кондитерського шприца формуємо пончики.

Якщо додати більше борошна, то можна сформувати кульки і приготувати їх в духовці. З фритюру пончики викладаємо спочатку на паперову серветку. Остиглі пончики можна присипати цукровою пудрою.

Завдяки тому, що картопляне пюре було зі спеціями, пончики вийшли дуже пікантними.

Смачного!