Пісний апельсиновий кекс. Готую його щотижня.


складові

  • Пшенична мука 430 г
  • Соняшникова масло 100 мл
  • Вода 100 мл
  • Оцет 1 ч. л.
  • Сода 1 ч. л.
  • Цукор 200 г
  • Кориця щіпка.
  • Апельсин 1 шт.
  • Ізюм150 г

приготування

Ретельно промийте апельсин дуже теплою водою, а потім витріть насухо. На дрібній тертці натріть цедру з апельсина: тільки помаранчеву частину, намагаючись не захопити білий прошарок (він буде гірчити в готовій страві).

Потім розріжте апельсин на дві частини і видавіть з нього сік: будь-яким зручним для вас способом.

В глибоку миску висипте цукор і вилийте олію. Все добре перемішайте.  Потім туди ж додайте цедру апельсина, воду, апельсиновий сік і розмішайте.

Соду спочатку погасіть оцтом, а потім вилийте в миску, до решти інгредіентів. В цю суміш частинами додайте просіяне борошно і корицю, замішати тісто.

Ізюм ретельно промийте і перемішайте з однією столовою ложкою борошна. Підготовлені таким чином родзинки відправте в тісто і перемішайте його.

Форму для кексів змастіть соняшниковою олією і злегка посипати борошном. У форму викладіть тісто, рівномірно його розрівняйте.

Відправте пісний апельсиновий кекс в духовку, розігріту до 180 градусів, приблизно на одну  годину. Готовому кексу дайте трохи охолонути і перекладіть на блюдо.

Посипте його цукровою пудрою і апельсиновою цедрою для краси. Пісний апельсиновий кекс готовий до подачі.

Смачного!