Шоколадний ТОРТ “СМАК ДИТИНСТВА”

 

Шоколадний торт – не просто чудовий десерт. Це прекрасний привід підняти собі настрій, зарядитися бадьорістю і енергією.

Складові:

тісто:
Яйця – 2 шт
Мед – 2 ст.л.
Цукор – 1 стакан
Сода – 2 ч.л.
Вершкове масло – 2 ст.л.
Какао – 2-3 ст.л.
Борошно (приблизно 2 склянки + для розкочування)

крем:
Молоко – 2 склянки
яйця – 2 шт
Борошно – 2 ст.л.
Цукор – 1 стакан
Какао – 1 ст.л.
Ванілін – 1 ч.л.
Вершкове масло – 100 г
Волоські горіхи – 150 г

глазур:
Шоколад гіркий – 150 г
Вершкове масло – 3 ст.л.
Молоко – 4 ст.л.

приготування:

Для тіста змішати яйця, мед, цукор, соду і вершкове масло. Поставити миску на водяну баню і 5 хвилин помішувати до розчинення всіх продуктів.

Додати какао і збити до однорідного стану. Борошно ввести потроху, потім викласти тісто на посипаний борошном стіл і гарненько розмісіть.

Розділити тісто на кілька частин (у мене 8). Розкачати кожну частину і запекти окремо протягом приблизно 4 хвилин при температурі 180 градусів.

Скласти отримані коржі в стопку і відкласти в сторону.

Для крему збити: молоко, яйця, борошно і цукор. поставити на середній вогонь і варити, постійно помішуючи. Коли почне закипати, вогонь зменшити до мінімуму і інтенсивно розмішувати до консистенції згущеного молока.

Після цього крем з вогню зняти і додати ванілін і какао. Залишити остигати, періодично помішуючи.

У остиглий крем додати розм’якшене вершкове масло і збити до однорідного стану.

Волоські горіхи порубати і відкласти в сторону.

Корж намазати кремом (близько 3 столових ложок на корж). посипати поверх крему волоськими горіхами, покласти наступний корж, гарненько притиснувши, і так далі.

При цьому верхній корж кремом мазати не треба.

Залишити торт просочуватися при кімнатній температурі приблизно годину.

Для глазурі розтопити шоколад на водяній бані разом з маслом і молоком. Вилити глазур на торт і обмазати його з усіх боків. Надіслати торт на ніч у холодильник.

Смачного!