Запіканка з грибами і картоплею

Складові:
350 гр свіжих або заморожених грибів (опеньки, шампіньйони, лисички, білі і т.д.)
600 гр картоплі
150 гр цибулі
150 гр сиру (напівтвердого або твердого)
сметана (10-20%) або майонез
рослинна олія
сіль
перець

приготування:

1. Гриби відварити до готовності (варили опеньки 30 хвилин після закипання).

2. Картоплю відварити до готовності. Цибулю нарізати півкільцями. Обсмажити на олії. Картоплю остудити, почистити, нарізати кружечками.

3. Сир натерти на середній тертці. У форму для запікання (підійде будь-яка форма – керамічна, глиняна, скляна) викласти половину картоплі, трохи посолити, поперчити. Змастити сметаною.

4. Викласти гриби, трохи посолити, поперчити. Змастити сметаною. Викласти цибулю. Викласти решту картоплі. Посипати сиром.

5. Поставити в духовку. Запікати при температурі 180 градусів протягом 30-35 хвилин.

Смачного!