Картопляні галушки з грибами по-мисливськи.

Інгредієнти для галушок

300–350 г картоплі, відвареної в кожушку

200 г грибів

сіль, перець до смаку

1 ст. ложка крохмалю

100–200 г борошна

3 ст. ложки соняшникової олії

1 цибулина

2 зубці часнику.

Як приготувати галушки по-мисливськи

Картоплю почистити і ще теплою протерти через сито або потовкти.

Змішати з крохмалем, посолити й поперчити.

Гриби (краще лісові, але можна і шампіньйони) відварити і дрібно порізати або пропустити через м’ясорубку з великою решіткою, посолити і поперчити.

Змішати картоплю з частиною грибів і поступово додавати борошно (100–150 г). Тісто має бути м’яким і не прилипати до рук.

Скачати з тіста тонкі валики, порізати їх, щоб утворилися галушки близько 1 см завтовшки.

Обсмажити подрібнену цибулю та гриби в олії, вичавити часник.

Відварити галушки в підсоленому окропі 3–5 хв після спливання.

Вийняти шумівкою на тарілку, перемішати з підсмаженою цибулею і грибами.

Прикрасити листком салату і тертою морквою.