ПРОСТЕ ПЕЧИВО З ПОВИДЛОМ

Складові:
кефір 200 м,
яйце 1 шт.,
борошно 480 м,
вершкове масло 100 м,
цукор 1/3 ст.,
сода 2/3 ч. л.,
ванілін за смаком,
варення за смаком 4-5 ст. л. (можна замінити повидлом)

приготування:

Кефір, вершкове масло і яйце повинні бути попередньо охолоджені. Борошно просіяти, додати соду, цукровий пісок і вершкове масло, порубати ножем.

Влити холодний кефір, додати жовток від яйця. Замішуємо пластичне некруте тісто, воно може трохи липнути до рук.

Ділимо тісто навпіл і прибираємо його в морозилку на годину (по частинах тісто швидше охолоне). Розкачати одну частину і викласти шаром на змащений маслом папір для випічки.

По поверхні пласта тіста розмазати будь-яке варення, джем або згущене молоко (у мене було персикове повидло). До речі, якщо варення рідкувате, то додайте в нього 1 чайну ложку крохмалю.

Дістаємо другу частину тіста з морозилки, розгортаємо і накриваємо зверху. Змащуємо поверхню яєчним білком або молоком.

Випікаємо печиво в духовці хвилин 25-30 при температурі 180 С Розрізаємо на квадратики, посипаємо до смаку цукровою пудрою.

Смачного!