Рецепт смачної італійського паски, яку готують на Великдень.

потрібні інгредієнти

80 гр вершкового масла
70 гр родзинок
1 лимон
1 апельсин
3 яйця
1 ваніль
280 гр борошна
цукрова пудра за смаком
70 гр мигдальних пелюсток
130 гр цукрового піску
щіпка морської солі
20 гр кукурудзяного крохмалю
15 гр дріжджів
120 мл молока

починаємо процес

В першу чергу підігріваємо молоко до 40 градусів. Після закінчення потрібного часу додаємо до нього сіль, 1 столову ложку цукрового піску і свіжі дріжджі. Перемішуємо все до однорідності. Потім в такому вигляді залишаємо суміш на 10 хвилин.

Тепер розтоплюємо вершкове масло і залишаємо його остигати.

Промиваємо родзинки і відправляємо його в окрему ємність. Вливаємо сюди гарячу воду і залишаємо в такому вигляді на чверть години. Після чого, використовуючи ситечко, зливаємо всю рідину і обсушуємо.

Потім очищаємо апельсин і лимон. В окрему ємність вичавлюємо сік з підготовлених інгредієнтів.

Розрізаємо вздовж навпіл стручок ванілі. За допомогою ножа витягаємо насіння.

Тепер в окрему ємність відправляємо два яйця і один жовток. Збиваємо все і вливаємо підготовлений сік.

Натираємо цедру сюди ж і сипем 55 гр цукрового піску. Також додаємо насіння ванілі і дрібку солі. Потім в цю масу просіваємо гіркою борошно і по центру робимо поглиблення. Тепер в нього вливаємо молоко з дріжджами. Після чого – яєчну суміш, розтоплене вершкове масло і родзинки. Вимішуємо тісто приблизно 10 хвилин.

Потім залишаємо його в теплому місці на пару годин, при цьому кожну годину його потрібно обминати.

Беремо форму для випічки і змащуємо дно з боками вершковим маслом. Відправляємо сюди тісто і рівномірно розподіляємо його. Знову відправляємо в тепле місце на півгодини. Після закінчення потрібного часу ставимо в духовку, попередньо розігріту до 160 градусів, на 50-60 хвилин.

Потім дістаємо готовий паску і залишаємо остигати.

Тепер в чашу блендера кладемо 35 гр мигдалю і 50 гр цукрового піску. Подрібнюємо все. Після чого, використовуючи міксер, збиваємо в піну білок, який залишився і об’єднуємо його з мигдалем. Акуратно перемішуємо.

Коли паска охолола, покриваємо її глазур’ю і прикрашаємо мигдальними пелюстками, які залишилися.

Смачного!