Дуже ніжний і пухнастий виходить шоколадний бісквіт!

 

Складові:

тісто:
● 150 г сл. масла
● 150 г цукру
● 1 пакетик ванільного цукру
● 150 г шоколаду
● 2 яйця і 4 білка
● 150 г борошна
● 15-25 г какао
● 1 ч. ложка без верху розпушувача

приготування:

Для прошарку пропонується трохи желе з червоної смородини, але можна і кремом вашим улюбленим, можна і полуничним варенням

Для глазурі 100 г шоколаду

1. Збити розм’якшене масло і 75 г цукру в пишну масу, додати ваніль, розтоплений шоколад, 2 яйця.

2. Змішати і просіяти борошно, какао, розпушувач. З’єднати обережно з яєчно-масляною масою.

3. Збити в піну 4 білка і 75 г цукру. Додати в тісто і акуратно перемішати.

4. Вилити в прокладену пергаментом форму діаметром 26 см і випікати при 175-200 градусах близько 40 хвилин.

5. Вийняти бісквіт з форми, дати охолонути, розрізати на 2 коржі, або розрізати , промазати желе.

6. Верх змастити розтопленим на водяній бані шоколадом. Або знову ж прикрасити на ваш смак.

Ось такий цей бісквіт в торті: ніжний, повітряний!