Найніжніші пампушки до борщу всього за 20 хвилин! Тепер не уявляю свій обід без них!

Це відмінна заміна хліба, так і готуються вони дуже просто.

Рецепт приготування пампушок, на створення яких ти витратиш всього 20 хвилин. Ми використовуємо дріжджове тісто без яєць. З ним дуже легко працювати, а результат завжди радує.

Пампушки з часником до борщу

Інгредієнти для тіста

1 ст. теплої води (50-60 градусів)
1 ст. л. цукру
3 ст. л. соняшникової олії
щіпка солі
1 пакетик сухих дріжджів
3 ст. борошна

Інгредієнти для заправки

1 ч. л. солі
2 ст. л. соняшникової олії
3 зубчики часнику
50 мл холодної води
0,5 пучка кропу

Приготування

Просій борошно. Змішай в мисці воду, олію, цукор, сіль, дріжджі і борошно і міси тісто, поки воно не буде відставати від рук. Тісто повинне вийти еластичним, щільної консистенції.

Розігрій духовку до 180 градусів.

Скачай з тіста кульки невеликого розміру. Виклади їх у змащену маслом форму на відстані приблизно 1 см один від одного, можна і щільніше.

Ставимо форму в тепле місце буквально на 5 хвилин.

Тим часом приготуйте заправку: розітри часник з сіллю, водою і олією в ступці або блендері. В отриману суміш додаємо кріп або іншу зелень за бажанням. Перемішай.

Помісти заготовки з тіста в розігріту духовку і випікай до готовності близько 15 хвилин.

Дістань готові пампушки і відразу ж полий часниковою заправкою. Випічка вбере всю рідину і буде мати відмінний смак і аромат.

Як би це не було складно, дай пампушкам трохи охолонути і їж на здоров’я.

Приємного апетиту!