Консервовані огірки без оцту.

Складові:

Огірки: 3 Кілограма,
Вода: 1 Літр,
Сіль: 1 Ст. ложка (на 1 літр води),
Цукор: 1 Ст. ложка (на 1 літр води),
Зелень (кріп, хрін, листя смородини, вишні, естрагон): за смаком,
Часник: за смаком,
Перець горошок: за смаком

приготування:

У підготовлені банки розкласти вимиті огірки, зелень, спеції.

Гарячим розсолом заливаємо до горлечка, закриваємо марлею ставимо бродити на 3 доби.

Через три доби зливаємо розсіл, цідим, кип’ятимо 15 хвилин. Додати цукор (за бажанням).

Огірки в банках два рази промиваємо холодною водою. Заливаємо гарячим розсолом і закочує.

Смачного!