Рецепт яблучного торта з кремом із кориці. Яблучні хрусткі коржі, дуже смачний крем, горішки і шоколадна глазур.

Неможливо відірвати погляд, і стримати слинки побачивши такого торта.  Яблучні хрусткі коржі, дуже смачний крем, горішки і шоколадна глазур – чи не це мрія будь-якого ласуни. Неймовірно смачно і красиво. Рецепт досить простий, так що можете сміливо готувати десерт до вечірнього чаю.

Складові:

Для яблучної начинки:

1 кг стиглих яблук,
0,5 склянки (на 200 мл) цукру (звичайного або коричневого).

тісто:

400 грам пшеничного борошна,
200 грам вершкового масла,
2 ст. ложки сметани (жирність до смаку),
1 чайна ложка розпушувача (можна замінити содою).

Для крему з кориці:

2 курячих яйця,
180 грам цукру (звичайного або коричневого),
2 ст. ложки пшеничного борошна,
0,5 л молока (жирність 3,2 відсотка),
1 пакетик ваніліну,
180 грам м’якого вершкового масла,
1 чайна ложка меленої кориці.

Для прикраси торта:

0,5 склянки волоських горіхів,
1 пакетик глазурі (шоколадна ТМ Haas)
Шоколадна крихта за бажанням.

Як приготувати яблучний торт:

Яблука промиваємо, обсушуємо чистим кухонним рушником, нарізаємо тоненькими скибочками. У каструлю наливаємо три столові ложки води, насипаємо половину склянки цукру і кладемо яблука. Ставимо каструлю з яблуками і цукром на вогонь. Після закипання зменшуємо потужність вогню і доводимо яблука до м’якості (під кришкою). Відкидаємо яблука на сито, проціджуємо і охолоджуємо.

Готуємо тісто. Борошно (бажано просіяти кілька разів) змішуємо з розпушувачем. Додаємо в суху масу сметану (жирність до смаку), шматочки вершкового масла і замішуємо тісто. Поділяємо тісто на дев’ять частин.

Розкачуємо частини тісти в прямокутники (приблизний розмір 15 на 20 см). На кожен розкатаний пласт (збоку) кладемо яблучну начинку, накриваємо вільною частиною тіста і защепляем краї. У нас вийде дев’ять «конвертів» з начинкою. Викладаємо заготовки на деко (заздалегідь змащуємо маслом) і ставимо в розігріту духову шафу на 15 хвилин. Коржі потрібно випікати при 180-200 градусах. Готові яблучні заготовки для торта знімаємо з дека, перекладаємо на плоску тарілку і охолоджуємо.

Для крему. У мисці з’єднуємо яйця з цукром, борошном, молоком і ваніліном. Збиваємо, переливаємо в сотейник і варимо при постійному помішуванні на малому вогні до загустіння. Остужуємо.

У мисці збиваємо вершкове масло до білого і частинами додаємо в нього остиглий крем (при додаванні збивайте). Під кінець збивання додаємо в крем мелену корицю.

Збираємо торт. На блюдо кладемо три яблучних коржа, промазуємо підготовленим кремом. Зверху укладаємо ще три коржа, промазуємо кремом. Зверху ще три, так само змащуємо кремом. Не забувайте промазати боковини торта. Посипаємо торт волоськими горіхами. Так само торт можна прикрасити фундуком або арахісом – за смаком і бажанням.

Для шоколадної глазурі. Розводимо пакетик глазурі в гарячій воді перемішуємо до однорідності. Шоколадною масою прикрашаємо торт. При бажанні шоколадну глазур можна приготувати самостійно.

Подаємо торт з чаєм. Смачного!