Тепер завжди готую тільки так…Чоловік бере на роботу, діти в школу – вся сім’я сита!

Спасибі моїй бабусі, навчила готувати це чудо !!!
Чоловік бере на роботу, діти в школу – вся сім’я сита! Коли перший раз робила дуже пошкодувала, що мало, тому що з’їли дуже швидко. Тепер завжди готую подвійну порцію! Смакота! Ділюся з вами …

Складові:

Для картопляного тіста.

  • 5-7 середніх картоплин;
  • 1 яйце;
  • Щіпка солі, мелений чорний перець – за смаком;
  • 4 столових ложки борошна + на обвалювання.

Для грибної начинки:

  • 150 г свіжих печериць;
  • 1 невелика цибулина;
  • Сіль перець;
  • Соняшникова олія для обсмажування.

приготування:

Картоплю вимиємо, очистимо і відварити до м’якості в підсоленій воді; потім воду злити, а картоплю потовкти, як на пюре.  У картопляне пюре додати: яйце, борошно, сіль, перець і все ретельно перемішати.

У картопляне пюре вбиваємо яйце, всипаємо борошно, солимо, перчимо і ретельно вимішуємо.

Картопляна маса для зразів готова, тепер приготуємо начинку.

Цибулю очистимо, дрібно нарізаємо і почнемо обсмажувати на розігрітій сковороді з соняшниковою олією.

Смажимо на середньому вогнику, періодично помішуючи ложкою.

Обсмажуємо цибулю і гріби. Шампіньони очистимо від шкурок, помиємо, трохи обсушити, нарізати пластинками і додамо до цибулі.

Підсолимо, поперчити і продовжимо обсмажувати разом до легкої рум’яності.

Готову начинку перекладемо в тарілку, намагаючись, щоб олія залишилася в сковороді.

Скачаємо картопляне тісто в ковбаску і нарізаємо на рівні шматочки.

Пора ліпити зрази! Сформуємо з картопляної маси ковбаску, обваляти в борошні з усіх боків.

На дощечці, посипаною борошном, наріжемо ковбаску на кружки товщиною приблизно 1,5 см.

З кружечків зробимо коржі, на середину яких викладемо потроху грибної начинки.

Слідкуйте, щоб начинка не потрапляла на краї кружків – тоді жирні краєчки буде важко заліпити.

Закриті картопляні зрази викласти на сковороду з розігрітою олією.

Заліпимо зрази, як вареники, трохи приплющивши і гарненько обваляти в борошні.

Розігріємо олію і викладемо зрази на гарячу сковороду.

Обсмажуємо картопляні зрази з грибами до золотистої скоринки з двох сторін.

Смажимо на вогні більше середнього 2-3 хвилини, до рум’яної скоринки, потім перевернемо виделкою на іншу сторону і обсмажити ще пару хвилин.

Готові зрази знімаємо лопаткою на блюдо. Подаємо картопляні зрази з грибами гарячими, поливши сметанкою.

Смачного!